10 apps voor je vakantie in Duitsland

Duitsland is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Om alles uit je vakantie te halen hebben we voor jou, 10 apps op een rijtje gezet die van pas komen voor en tijdens je vakantie in Duitsland. Variërend van applicaties voor de automobilist, voor de wandelaars en voor de ontspanners.

Vakantie apps Duitsland

1-2-3 Tanken app brandstofprijzen duitsland

1-2-3 Tanken

In Duitsland ligt de brandstofprijs al veel lager dan bij ons in Nederland. Toch zitten er soms alsnog grote verschillen in de literprijzen per tankstation in Duitsland. We bespraken op DroidApp eerder al de erg handige app 1-2-3 Tanken waarmee je nauwkeurig en goed accuraat kunt zien waar je het voordeligste kunt tanken. In de app vind je overigens ook een overzicht met de voorzieningen per tankstation en kun je notificaties instellen zodra de prijs sterk daalt.

Welterbe-Gids voor Duitsland

Welterbe-Gids voor Duitsland

In de app Welterbe-Gids voor Duitsland vind je alle 38 locaties in Duitsland die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. De locaties zijn bijvoorbeeld historische gebouwen, industriële monumenten maar ook bijzondere landschappen of steden. Welterbe-Gids voor Duitsland bevat verder acht verschillende routes en tal van foto’s bij de locaties.

UNESCO in Duitsland
UNESCO in Duitsland
Ontwikkelaar: Triptale
Prijs: Gratis

GezondheidsNet Duits

GezondheidsNet Duits

Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar wanneer je vakantie anders loopt dan verwacht, kan GezondheidsNet Duits je op weg helpen. De applicatie is eigenlijk een woordenboekje met zinnen en woorden die van pas kunnen komen bij het bezoek aan een arts, apotheek of ziekenhuis. Daarbij kan je enkele belangrijke gegevens opslaan in de app, zodat je die altijd achter de hand hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verzekeringsnummer of noodnummer. Voor het gebruik van de applicatie is geen actieve dataverbinding nodig.

Deze applicatie is helaas niet meer beschikbaar. Een alternatief is de HulpOpZak app. Die vind je via onderstaande button.

Hulp op Zak
Hulp op Zak
Prijs: Gratis

Stau Mobil

Stau Mobil

Stau is het Duitse woord voor ‘file’. Met Stau Mobil worden de actuele gegevens geladen rondom files. Daarnaast geeft Stau Mobil ook aan waar de wegwerkzaamheden plaatsvinden en wat daarvan de periode is, dat je daarvan hinder kan ondervinden. Bij een melding geeft de applicatie een kaart weer met de exacte locatie van de melding. De verkeersinformatie is afkomstig van de ‘Duitse ANWB’; ADAC.

StauMobil
StauMobil

Germany Guide by Triposo

Germany Guide by Triposo

Triposo staat bekend om de uitgebreide applicaties met nuttige informatie over bestemmingen. Uiteraard is er ook een voor Duitsland beschikbaar onder de naam ‘Germany Guide by Triposo’. Met deze app heb je uitgebreide informatie tot je beschikking omtrent activiteiten, interessante dingen in de omgeving, nachtclubs, hotels, restaurants en de weersvoorspelling. Voor de grotere steden biedt de applicatie de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan op het toestel. Hou er wel rekening mee dat de applicatie 407MB groot is.

Germany Guide by Triposo
Germany Guide by Triposo
Ontwikkelaar: Triposo
Prijs: Gratis+

DB navigator

DB Navigator

We bespraken DB Navigator al in ‘10 onmisbare apps voor het voorbereiden van je vakantie‘, en ook hier in de onmisbare apps voor je vakantie in Duitsland is de applicatie erg nuttig. DB staat voor Deutsche Bahn, de Duitse Spoorwegen. De applicatie laat je de reizen plannen binnen Duitsland met het openbaar vervoer. Daarnaast kunnen ook internationale treinreizen gepland worden met de DB Navigator.

DB Navigator
DB Navigator
Ontwikkelaar: Deutsche Bahn
Prijs: Gratis

Duits Leren 6000 woorden

Duits Leren 6000 woorden

Duits Leren 6000 woorden is een leerzame applicatie waarmee je de Duitse taal onder de knie kan krijgen. De applicatie ziet er misschien wat eenvoudig en simpel uit, maar als je kennis van de Duitse taal niet al te best is, is dat helemaal niet erg. Vanuit het Nederlands (of een van de andere 49 talen) kan je lessen volgen voor de Duitse taal. De lessen zijn opgesplitst in verschillende categorieën en elke categorie heeft een aantal onderdelen. De lessen zijn afwisselend en vragen kunnen bijvoorbeeld in de vorm van een afbeelding gesteld worden, of gewoon als vraag in tekst. Een beoordeling over de applicatie luidt: “Er zit meer in dan je denkt”, en zo denken wij er ook over. Deze applicatie kan zeker van pas komen, ook omdat de applicatie offline te gebruiken is.

Duits Leren 6000 Woorden
Duits Leren 6000 Woorden
Ontwikkelaar: FunEasyLearn
Prijs: Gratis+

Kennzeichen deutschland app

Kennzeichen Deutschland

De app Kennzeichen Deutschland is leuk en nuttig om er achter te komen uit welke regio een Duitser komt. Alle kentekens zijn namelijk in Duitsland gekoppeld aan een stad, deelstad of district. Met de KFZ Kennzeichen Deutschland app kan je gewoon onderweg het kenteken invoeren dat je tegenkomt. Handig aan de toepassing is dat de app ook gewoon offline te gebruiken is. Tevens werkt de applicatie ook voor kentekens uit Oostenrijk, Zwitersland en sinds kort uit Noorwegen.

Kennzeichen Deutschland
Kennzeichen Deutschland
Ontwikkelaar: TornadoRed Apps
Prijs: Gratis

ADAC Wanderführer Deutschland

ADAC Wanderführer Deutschland

Voor wandelliefhebbers heeft ADAC (de Duitse ANWB) een zeer uitgebreide applicatie uitgebracht met maar liefst 15.000 wandelroutes door heel Duitsland. Uiteraard is de applicatie volledig offline te gebruiken. ADAC Wanderführer Deutschland heeft diverse handige, leuke mogelijkheden aan boord. Tijdens de wandeling houdt de applicatie je op de hoogte van de hoogte van bergen, middels augmented-reality. Hierbij wordt de camera gebruikt en zie je informatie verschijnen in beeld over wat de camera ziet. De applicatie is niet gratis, maar voor €4,99 heb je wel een zeer uitgebreide applicatie op je smartphone staan.

ADAC Fahrrad Touren Navigator

ADAC Fahrrad Touren Navigator

ADAC heeft niet alleen aan de wandelaars gedacht, maar ook aan de fietsliefhebbers. De insteek van de applicatie is hetzelfde als die van de vorig genoemde applicatie maar dan gericht op de fietsers. In ADAC Fahrrad Tourer Navigator zijn meer dan maar liefst 7.000 verschillende fietsroutes opgeslagen, inclusief topografische kaarten. In de app bevindt zich een navigatiefunctie zodat je tijdens het fietsen niet zal verdwalen. De applicatie kost eenmalig 4,99 euro.

ADAC Fahrrad Tourenplaner 2019
ADAC Fahrrad Tourenplaner 2019

Ga je op vakantie naar Berlijn? Dan hebben we een interessant artikel voor je klaarstaan met de beste Berlijn apps.

Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 13 juli 2017.

Lees ook

Reageer op dit artikel