8 apps voor je vakantie in Zweden

Scandinavië wordt steeds populairder voor vakanties. Als je denkt aan Zweden denk je waarschijnlijk als eerst aan IKEA, Köttbullar, Knäckebröd en Volvo. Toch heeft Zweden veel meer te bieden dan alleen dat. DroidApp zet acht handige Android-apps voor Zweden op een rij. 

Vakantie apps Zweden

Zweden is niet alleen voor de wintersport een geliefde vakantiebestemming, ook voor de zomervakantie heeft Zweden genoeg te bieden. Zweden is het op vier na dunstbevolkte land van Europa. Hoewel Zweden lid is van de Europese Unie betalen ze in Zweden met de Zweedse Kroon. Met de acht apps in dit overzicht haal je nog meer uit je vakantie naar Zweden.

TripAdvisor

TripAdvisor

Voor veel vakantiegebieden is TripAdvisor een onmisbare applicatie. Zo ook voor Zweden. In de applicatie vind je tal van bezienswaardigheden, restaurants en hotels. De teksten worden aangevuld met recensies en foto’s. Handig aan TripAdvisor is dat je voor in het buitenland thuis al informatie over Zweden offline kan opslaan zodat je het direct voor het grijpen hebt.

Sweden Travel Guide

Sweden Travel Guide

Sweden Travel Guide van Triposo is een handige applicatie waarmee je op de hoogte gehouden wordt van interessante bezienswaardigheden. Ga je voor het nachtleven in de grotere steden, of ontdek je liever de musea in de buurt. De Sweden Travel Guide kan bepaalde informatie offline opslaan en geeft je veel nuttige informatie.

Sweden Travel Guide by Triposo
Sweden Travel Guide by Triposo
Ontwikkelaar: Triposo
Prijs: Gratis+

Google Maps

Google Maps 9.77

Eigenlijk is Google Maps voor elke reis een ideaal hulpmiddel. Bij je vakantie naar Zweden is dat niet anders. Je vindt via de applicatie een tankstation in de buurt en de openingstijden van de supermarkt. Handig, want tankstations vind je niet overal en supermarkten kennen doorgaans andere openingstijden dan bij ons in Nederland. Uiteraard vind je ook reviews, bezienswaardigheden en nog veel meer. Je kunt natuurlijk ook navigeren. Wat aan te raden is voordat je naar het buitenland gaat; sla (een deel van) de kaart van Zweden vast offline op, scheelt weer data in het buitenland.

Leestip: Google Maps: 24 handige tips om alles uit de kaarten-app te halen

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Jämtlands Naturkarta

Jämtlands Naturkarta

Zweden bestaat uit verschillende regio’s. Een van de regio’s is Jämtland. In deze applicatie krijg je toegang tot nuttige informatie over de natuurgebieden in Jämtland. Naast tekst is de applicatie ook voorzien van genoeg foto’s die de applicatie helemaal afmaken. Mocht je nou naar een andere regio gaan in Zweden, dan heeft de maker van de app, Laventura AB, meer applicaties voor Android gemaakt. Ook is er voor de regio Vemdalen een app.

Jämtlands Naturkarta
Jämtlands Naturkarta
Ontwikkelaar: Outdoormap AB
Prijs: Gratis

Zweeds leren

Zweeds leren

Mocht je de Zweedse taal nog niet helemaal onder de knie hebben, dan is de app Zweeds Leren 6000 woorden een handig hulpmiddel. Je kan de Zweedse taal leren verspreid over 15 thema’s die weer onderverdeeld zijn in 140 subonderwerpen. Mocht je Engels al wel goed kunnen, dan kunnen we je Duolingo aanraden, die je op een rustige manier uitstekend helpt. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan is er altijd nog Google Translate.

Lees ook: De 7 beste apps voor het leren van een nieuwe taal

Zweeds leren - 15.000 woorden
Zweeds leren - 15.000 woorden
Ontwikkelaar: FunEasyLearn
Prijs: Gratis+

xCurrency

xCurrency app

Omdat ze in Zweden met de Zweedse Kroon betalen, is de app xCurrency een handige app waarmee je snel de wisselkoers kan berekenen. xCurrency laat actueel zien wat de huidige wisselkoers is van de Zweedse Kroon (SEK), de Euro en tal van andere muntsoorten. Tevens kan je in een grafiek aflezen hoe de stand een bepaalde periode terug was. Mocht je een dag de grens over gaan naar Noorwegen, geen probleem. De applicatie bundelt alle vreemde valuta in één overzicht.

xCurrency - Bridging All Currencies
xCurrency - Bridging All Currencies

Komoot

Komoot

Komoot laat precies zien waar je de bergtoppen kan vinden, natuurgebieden en andere bezienswaardigheden. Aanvullend vind je bij de meeste dingen ook foto’s en een begeleidende tekst. Handig als je een wandeltocht wil maken of een fietstocht.

Komoot: Fiets- en Wandelroutes
Komoot: Fiets- en Wandelroutes
Ontwikkelaar: komoot GmbH
Prijs: Gratis+

ViewRanger

ViewRanger

De app ViewRanger geeft je toegang tot wandelroutes, fietsroutes en nog veel meer. Middels GPS kan je de routes volgen. Daarbij kan je zelf ook je eigen route bijhouden en routes delen. Mocht je een Android Wear smartwatch hebben, dan heeft ViewRanger ook de handige Android Wear ondersteuning waarbij je aanwijzingen krijgt op je horloge.

ViewRanger Kaarten en Routes
ViewRanger Kaarten en Routes
Ontwikkelaar: Augmentra
Prijs: Gratis+

Bekijk voor meer landen en vakantie tips de DroidApp Vakantiespecial. Reis je naar het noorden van Zweden, dan heb je de kans om het Noorderlicht te zien. Daarvoor heb we verschillende apps die we je aanraden; het overzicht met Noorderlicht apps.

Originele publicatiedatum: 30 juli 2015
Laatst bijgewerkt: 6 december 2018

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel