8 wintersport apps voor Android

Sneeuw, skiën, bergen en pistes; ofwel wintersport! De winter staat voor de deur en ook het skiseizoen begint weer. Dit weekend gaan de eerste skipistes open. Wij zetten acht nuttige wintersport en skivakantie apps voor Android op een rijtje.

Wintersport apps

Het aantal Nederlanders dat op wintersport gaan, ligt rond de een miljoen. Ga je snowboarden, skien of een andere sport uitoefenen in de sneeuw? Dan hebben wij voor jou een lijst samengesteld met interessante Android-apps voor de wintersport.

Skiinfo Sneeuwhoogte & Ski App

De app Skiinfo is een uitgebreide applicatie welke gratis beschikbaar is in de Play Store. Met Skiinfo kan je instellen dat je een gratis notificatie krijgt als er nieuwe sneeuw valt in je favoriete skigebied. Daarnaast vind je in de app meer dan 2000 skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en nog een aantal landen. Daarbij heb je ook de sneeuwhoogtes, ski tips, live webcams, plattegronden van diverse skigebieden en de weersverwachting. Een erg complete applicatie om van je skivakantie een succes te maken!

skiinfo

Wintersport App

De toepassing met de naam Wintersport App is een uitgebreide informatieve applicatie van de Nederlandse Ski Vereniging. Met de Wintersport App heb je toegang tot het nieuws rondom de wintersport inclusief achtergrondinformatie, maar vind je ook tips, trends en ontwikkelingen. Door het toevoegen van je favoriete bestemming word je op de hoogte gehouden van sneeuwhoogtes en meer. Speciaal voor de Alpen is er de weerkaart en het weerbericht. Echter kan je favoriete plaatsen toevoegen voor alle denkbare wintersportgebieden. Dus ook die in Zweden, Noorwegen, Canada, Tsjechië en de Verenigde Staten.

Wintersport App

Wintersport
Wintersport
Prijs: Gratis

Sneeuwhoogte.nl

Zoals de naam van de applicatie al doet vermoeden, hebben we hier een app die alle informatie geeft over sneeuwhoogtes. De applicatie met alle daarbij behorende informatie is gratis beschikbaar. Je kan in de app van Sneeuwhoogte.nl onder andere de weersverwachting (inclusief de sneeuwverwachting) raadplegen, en ook informatie over pistes en skiliften kan je in de app vinden. In de app kan je verder live webcams bekijken van de skigebieden. Daarnaast heeft het een aantal uitgebreide mogelijkheden rondom social media.

sneeuwhoogte

Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
Ontwikkelaar: Sneeuwhoogte.nl
Prijs: Gratis

ADAC Skiguide 2017

ADAC is in Duitsland wat hier zeg maar de ANWB is. De applicatie ADAC Skiguide 2017 is gratis beschikbaar en heeft diverse interessante mogelijkheden aan boord. Informatie over skigebieden, offline mogelijkheden, winter tours, kaarten en nog veel meer. Hou er wel rekening mee dat de applicatie geheel Duitstalig is. Ondanks dat is de ADAC Skiguide 2017 zeker een interessante en nuttige applicatie.

Adac SkiGuide 2017

ADAC Skiguide 2018
ADAC Skiguide 2018

iSki Tracker

Met iSki Tracker kan je met behulp van GPS precies bijhouden hoe en waar je hebt geskied. De app geeft inzicht in je snelheden, afgelegde kilometers, hoogteverschillen en nog veel meer. Bij de iSkier Community kan je vrienden toevoegen en kijken hoe zij het gedaan hebben. iSki Tracker is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

iski_tracker

iSKI Tracker
iSKI Tracker
Ontwikkelaar: intermaps
Prijs: Gratis

Snowciety

Snowciety is het sociale netwerk voor de liefhebbers van de wintersport. Ook deze gratis app houdt bij waar je bent geweest met je ski’s of snowboard. De statistieken rondom de snelheid, de afstand en de tijdsduur worden weergegeven en opgeslagen. Doordat de applicatie gebruik maakt van internet (let op extra kosten voor dataroaming!) kan je precies de exacte locatie en de statistieken van je Snowciety-vrienden inzien. Overigens is de applicatie ook zonder internet te gebruiken, alleen kan je dan de locatie en statistieken van je vrienden niet zien. De applicatie bevat verder weersinformatie en nuttige kaarten van de wintersportgebieden.

snowciety

Snowciety - sociale skitracker
Snowciety - sociale skitracker
Ontwikkelaar: Snowciety
Prijs: Gratis

Bergfex/Ski

Bergfex/Ski is er in twee versies; een Lite-versie die niks kost, en een Pro-versie die eenmalig €1,79 kost. De applicatie geeft toegang tot het actuele weer, de weersverwachting, webcams, trail-kaarten, sneeuwrapporten en nog veel meer. Bergfex/Ski Pro biedt daarnaast video-tutorials voor de beginnende skiër. De sneeuwverwachting is daarnaast uitgebreider en ook vind je in de app tarieven van de skipistes en verschijnen er geen advertenties.

bergfex ski

bergfex/Ski Lite
bergfex/Ski Lite
Ontwikkelaar: bergfex GmbH
Prijs: Gratis

Snowsports Academy

Ben je nog niet helemaal ervaren met het skiën of snowboarden? De applicatie Snowsports Academy geeft je een overzicht van verschillende oefeningen en nuttige informatie. Bepaalde technieken worden in deze applicatie uitgelegd in het Duits en in het Engels. Snowsports Academy is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

snowsports_academy

Snowsports Academy
Snowsports Academy
Ontwikkelaar: Snowsports Academy
Prijs: Gratis

Ben je benieuwd naar het weer, de weersverwachting en radarbeelden op je vakantiebestemming? Dan mag een goede weer-app natuurlijk niet ontbreken. Raadpleeg ons uitgebreide onderzoek naar de beste weer-app in onze weer-app test 2016.

Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 7 januari 2017

Lees ook

Reageer op dit artikel