IKEA gaat meubels met draadloze Qi-oplader verkopen

Meubelketen IKEA gaat meubels verkopen met een geïntegreerde Qi-oplader. Vanaf april zal de Zweedse winkelketen de eerste tafels en lampen voorzien van de draadloze oplaadmogelijkheid.

IKEA gaat vanaf dit voorjaar lampen en tafels voorzien van een Qi-oplader, dat meldt Engadget. Dit houdt in dat apparaten zoals smartphones met deze ondersteuning, via een IKEA opgeladen kunnen worden. Als eerst zullen de meubels met Qi-oplader naar de Verenigde Staten komen, zo is de verwachting. Europese landen zullen wellicht daarna volgen, maar daarover heeft IKEA geen uitspraken gedaan.

Voor omgerekend zo’n 40 euro heb je al iets van meubilair bij IKEA met de mogelijkheid om je toestel draadloos op te laden. IKEA zal in eerste instantie een reeks lampen en een twee tafeltjes met de nieuwe technologie uitrusten. Daarnaast zal het mogelijk zijn om bij de Zweedse winkelketen een losse oplaad-pad met Qi-standaard aan te schaffen.

Verwacht wordt dat IKEA op het Mobile World Congress meer informatie uit de doeken doet over de nieuwe Qi-oplaadfunctie in meubels, zo melden bronnen. Het is echter nog maar de vraag of dit echt zo is, het Zweedse bedrijf heeft op het MWC geen eigen stand.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel