Over op IBAN-app: hulp voor het omzetten van rekeningnummer (review)

Vanaf 1 augustus 2014 moeten we er dan toch echt aan geloven; IBAN. De huidige rekeningnummers zullen allemaal meer karakters bevatten en dat kan leiden tot verwarring. De OveropIBAN-app helpt je uit de brand en is een handige applicatie voor bijvoorbeeld het omzetten van een rekeningnummer naar IBAN.

Per 1 augustus 2014 stappen we over naar IBAN. Rekeningnummers bestaan dan uit meer letters en cijfers en dat zal in het begin nog wel even puzzelen zijn. IBAN is de afkorting van International Bank Account Number en bestaat uit totaal 18 tekens met daarin ook je huidige bankrekeningnummer. Oorspronkelijk zou 1 februari het IBAN-rekeningnummer al ingevoerd worden, maar daar waren toentertijd nog veel bedrijven niet klaar voor.

OveropIBAN-app 1

Tot zover informatie over het IBAN-nummer zelf, nu naar de applicatie van OveropIBAN. De applicatie is ontwikkelt door de Stichting IBAN Service NL, De Nederlandsche Bank (DNB) en het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS). De applicatie van OveropIBAN is zowel in het Nederlands als in het Engels te raadplegen. De app heeft wel een werkende internetverbinding nodig. Bij het opstarten van de applicatie kan je het rekeningnummer invoeren, waarna je vervolgens een beveiligingscode over moet typen.

OveropIBAN-app 2

Na even wachten verschijnt in beeld het volledige IBAN-rekeningnummer. Door de tekst ingedrukt te houden kan je het rekeningnummer selecteren, kopiëren en eventueel plakken in een andere applicatie. Er is geen snelkoppeling om het IBAN-rekeningnummer te kopiëren. OveropIBAN is met 6,6MB wel aan de grote kant voor alleen een omreken-tool. Daarnaast wil de applicatie toegang tot USB-opslag, wat naar onze mening vrij overbodig is. De OveropIBAN-app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Update 03-08-2015: Inmiddels is de applicatie vervangen door een andere IBAN-app. Lees hier alles erover in het artikel Nederlandsche Bank brengt officiële IBAN-omreken app uit

OveropIBAN-app
 • 7/10
  Vormgeving - 7/10
 • 8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8/10
 • 7/10
  Mogelijkheden - 7/10
 • 7/10
  Snelheid - 7/10
 • 5.6/10
  Privacy - 5.6/10
6.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Wijst zich vanzelf

Minpunten

 • Geen sneltoets om IBAN te kopiëren naar klembord
 • 6,6MB groot
 • Permissie-rechten

Lees ook

Reageer op dit artikel