Screens laat je super makkelijk twee apps openen in split-screen

Android Nougat maakt het mogelijk om twee applicaties tegelijk in split-screen te openen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld tijdens WhatsApp gesprek een andere applicatie moet raadplegen. Of omdat je YouTube filmpjes wilt bekijken terwijl je aan het Facebooken bent. Het gebruik van multi-window wordt nog gemakkelijker met de app ‘Screens – Multi Window Manager’.

Screens Multi Window Manager

De app Screens – Multi Window Manager laat je snelkoppelingen van twee verschillende applicaties in split-screen toevoegen op je bureaublad. Het ziet er super simpel uit wanneer je hem opent, maar werkt goed. In het venster klik je op het plusje om een applicatie toe te voegen. Dit doe je twee keer en daarna geef je de snelkoppeling een naam.

Split-screen

Als je vervolgens de snelkoppeling opent, zie je de twee applicaties in split-screen op je scherm. Zo hoef je niet meer met een omweg het split-screen op je Android tablet of smartphone in te schakelen.

Helaas werken niet alle applicaties in split-screen. Wanneer een bepaalde applicaties geen split-screen ondersteunt, bestaat de kans dat Screens crasht. Je hebt Android 7.0 of hoger nodig om Screens te kunnen installeren. De app is te downloaden via onderstaande button uit de Play Store.

Screens - Multi Window Manager
Screens - Multi Window Manager

Lees ook

Reageer op dit artikel