Android beveiligingsupdate april 2017 beschikbaar: deze 60 lekken zijn gedicht

De beveiligingsupdate april 2017 voor Android is verschenen in twee patchniveaus. Gezamenlijk dichten de patches in totaal zestig beveiligingsproblemen in het Android besturingssysteem.

Beveiligingsupdate april 2017

Het eerste patchniveau van 1 april dicht 12 beveiligingsproblemen die variëren van kritieke tot een middelgrote problemen. Zo werd er in de mediaserver een manier gevonden om externe code uit te voeren. In het eerste patch niveau zijn de belangrijkste updates opgenomen in het Android OS. In de tweede patch zijn vaak updates voor drivers opgenomen zo ook deze keer.

De tweede patch bestaat uit 48 fixes die variëren van problemen in WiFi firmware tot een beveiligingsprobleem in de driver van je touchscreen. Niet alle fixes in de tweede patch zijn van toepassing op ieder device. Er zijn in de tweede patch ook een aantal fixes opgenomen voor eerdere Android versies. Totaal komt deze patchronde op 60 opgeloste problemen.

Heb je een Nexus of Pixel device in het bezit dan krijg je deze beveiligingsupdate automatisch aangeboden via het OTA mechanisme.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel