Android beveiligingsupdate november 2018 beschikbaar: 36 patches

Google heeft bij het begin van de nieuwe maand ook een nieuwe security-patch vrijgegeven. Het is de Android beveiligingsupdate van november 2018 welke nu beschikbaar is gesteld. Met de update worden weer tientallen kwetsbaarheden aangepakt om de beveiliging van Android te verbeteren.

Beveiligingsupdate november 2018

Iedere maand weer lijkt Google weer wat veiligheidskwesties tegen te komen in Android. Dit heeft Google doen besluiten iedere maand een security-patch uit te brengen voor het populaire mobiele besturingssysteem. Met beveiligingsupdate november 2018 worden wederom een reeks patches doorgevoerd, ter verbetering van de beveiliging van Android.

Met de update van november pakt Google 36 kwetsbaarheden aan in Android. De kwetsbaarheden worden onderverdeeld in risicofactoren, waarbij sommigen minder ernstig zijn dan de ander. Sommige patches zijn alleen bedoeld voor bepaalde processoren in toestellen. Het is vooral hiervoor een technisch verhaal en fabrikanten kunnen nu aan de slag om de update te optimaliseren voor hun toestellen. Dit betekent dat we de komende tijd van verschillende fabrikanten voor verschillende modellen de update kunnen verwachten.

Heb jij beveiligingsupdate november 2018 ontvangen op je toestel deze maand (of later) dan horen we dat graag van je! Laat je bericht (liefst met screenshot) achter via ons mailadres!

Ben je in het bezit van een ondersteund Nexus- of Pixel-toestel, dan kun je hier aan de slag met de Factory Images of OTA Images.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel