Android updates voortaan sneller na release handmatig te downloaden

Het updaten van je Android smartphone kan voortaan direct na de release van bijvoorbeeld een beveiligingsupdate. Een Google Engineer wijst op het verbeteren van de update knop in het instellingen venster van Android. Handmatig controleren op updates kan hierdoor wel degelijk zin hebben.

Sneller updates binnenhalen

Volgens het oude update model werden de updates in fases aangeboden aan gebruikers. Eerst een willekeurige procent van de gebruikers, daarna bij een succesvolle uitrol 25%. Daarna volgt 50 procent van de gebruikers en tot slot ontvangen alle overgebleven gebruikers de update. Het handmatig controleren op updates had hiermee geen enkele zin als je apparaat niet werd uitgekozen voor de update.

De knop in het Instellingen-scherm van Android is echter nu wel degelijk van functionaliteit voorzien. Het handmatig op de update knop drukken heeft daarmee dus ook eindelijk echt zin, je hoeft niet langer te wachten totdat je apparaat is uitgekozen voor de update. Wil je dus snel de beveiligingsupdates installeren dan kan dit vanaf de dag dat deze uitgebracht worden.

Het ophalen van de updates werkt op vrijwel elk Android-toestel dat gebruik maakt van Google’s eigen OTA-systeem. Niet alleen Nexus en Pixel toestellen vallen hier onder maar ook een aantal andere fabrikanten gebruiken dit systeem. Omdat de update verspreid wordt via de Google Play Services geldt deze nieuwe manier ook voor toestellen met eerdere Android versies dan Android 8.0 Oreo.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel