Blocks: eerste modulaire smartwatch op Kickstarter

Op Kickstarter is de modulaire smartwatch “Blocks” te vinden, je kunt zelf het horloge uitbreiden met modules en is hier mee de eerste smartwatch die dat kan. Ook werkt de smartwatch samen met Android maar draait deze niet op Android Wear.

Blocks

Blocks is een rond horloge zonder polsbandje en het horloge zelf kan gezien worden als “de core”. Het horloge is standaard uitgerust met WiFi, Bluetooth, spraakbesturing en aanraakgevoelig scherm. De batterij gaat circa anderhalve dag mee en is ruim voldoende voor het bekijken van notificaties of het bijhouden van (sport)activiteiten. blocks-smartwatchNatuurlijk kun je er een polsbandje aan bevestigen, maar leuker is dat je middels modules een bandje vormt. Zo zijn er tal van kleine modules waarmee je één bandje van maakt.Blocks moduleVan die modules zijn er bij de Kickstarter-campagne al een aantal verkrijgbaar zoals een extra batterij, hartslagmonitor, GPS module, NFC module waarmee contactloos betaald kan worden en een Avontuur module. In die laatste module zit een temperatuursensor, hoogtemeter en een luchtdruk meter. Ook werkt het bedrijf achter de Blocks smartwatch aan een GSM-module, vingerafdruksensor en LED module. Daarnaast wordt het platform zo gemaakt dat iedereen zijn of haar eigen modules kan ontwerpen en bouwen.

De Blocks smartwatch heeft een 1,35 inch display met een resolutie van 360 x 360 pixels. Daarnaast is het toestel voorzien van 512MB RAM-geheugen, 4GB interne opslagruimte en een 400 mAh accu. Ondersteuning is er voor WiFi b/g/n en Bluetooth 4.1.Blocks smartwatchJe kunt zoveel modules kopen als je wilt maar uiteindelijk kun je er maar 4 tegelijk gebruiken. Ook de interface van de smartwatch is zelf ontworpen, dus verwacht geen Android Wear. Wel werkt de Blocks smartwatch samen met Android en iOS. Geïnteresseerd? De Blocks gaat voor 285 dollar over de toonbank waarbij je de keuze hebt uit 4 modules.

Lees ook

Reageer op dit artikel