‘Google geeft Android-icoontjes flinke make-over’

Google is volgens bronnen druk bezig met het aanpassen van de vormgeving van de iconen voor haar applicaties. De iconografie van de Google-applicaties zullen een modernere uitstraling krijgen en wordt de ‘Moonshine’-stijl genoemd. 

De website AndroidPolice beschikt over informatie, waarin duidelijk wordt dat Google bezig is het met aanpassen van de iconografie van de Google-applicaties. De nieuwe stijl wordt intern aangeduid als ‘Moonshine’ en kenmerkt zich door een vlakker uiterlijk met achter het prominente element een harde schaduw.

Voor diensten als Gmail en Google Maps worden voor de webversie en de Android versie andere icoontjes gebruikt. Met de Moonshine stijl zou Google dit wat dichter naar elkaar toe willen brengen. Het kan hierdoor zijn, dat Google de iconen voor de webversie binnenkort ook onder handen wil nemen.

icons android moonshine
Links: de huidige web iconen. Midden: huidige iconen Android. Rechts: de iconen voor Android in ‘Moonshine’-stijl

Omdat het nog om een niet bevestigd bericht gaat, kan het zijn dat de iconen die nu in het geruchtencircuit rondgaan, nog worden aangepast. Wel laat de nieuwe vormgeving zien, welke weg Google in wil slaan met de vernieuwing van de icoontjes.

Lees ook

Reageer op dit artikel