Google Now: spraakopdracht voor WhatsApp werkt nu in Nederland

Google heeft voor de Nederlands gebruikers van Google Now een nieuwe functie uitgerold. Vanaf nu is het in Nederland mogelijk om met een spraakopdracht een bericht te verzenden via chat-apps als WhatsApp en Telegram. Eerder kwam deze functie al beschikbaar in de Verenigde Staten.

Google Now: WhatsApp

Vanaf nu kunnen Android-gebruikers gebruik maken van een nieuwe, handige functie in Google Now, zo ontdekte we zojuist. Met de spraakopdracht ‘Zend een WhatsApp naar …’ en dan de naam van het contact, wordt het mogelijk gemaakt om direct iemand een WhatsApp bericht te verzenden. Het commando ‘Stuur een WhatsApp naar…’ wordt ook herkend. Het bericht moet vervolgens wel getypt worden.

Telegram in Google Now

Naast het commando voor WhatsApp kan je ook het commando ‘Stuur Telegram naar…’ waarmee je een bericht via Telegram naar iemand kunt sturen. De WhatsApp-functie in Google Now werd eerder al uitgerold voor gebruikers in de Verenigde Staten. Vanaf nu kunnen dus ook Nederlandse gebruikers deze commando’s gebruiken. Middels een server-side update wordt de nieuwe mogelijkheid geactiveerd.

Lees ook

Reageer op dit artikel