Google: update Chrome zo snel mogelijk vanwege kwetsbaarheid

Google heeft een ernstige kwetsbaarheid gevonden in de Chrome-browser. Deze treft niet alleen de Android-versie, maar ook de versie voor desktop zoals Windows en Mac. Gebruikers moeten zo snel mogelijk de browser updaten, zo meldt Google.

Kwetsbaarheid in Chrome

Er is door Google een ernstig lek gevonden in de Chrome-browser. Dit lek betreft een kwetsbaarheid die eventueel misbruikt kan worden. Kwaadwillenden kunnen misbruik maken van het lek dat gevonden is in de zogenoemde FileReader van de browser. Middels de FileReader kunnen bestanden benaderd worden op een apparaat zoals een laptop of smartphone.

In de praktijk zou het kunnen gebeuren dat een kwaadwillende je doorstuurt naar een malafide website of dergelijke, waarbij het toegang zou kunnen krijgen tot je bestanden. De meest recente update van Chrome 72.0.3626.121 dicht deze kwetsbaarheid en wordt sinds vrijdag uitgerold. Deze update zou volgens de changelog al kwetsbaarheden dichten, maar nu heeft Google hierover meer informatie gedeeld.

Chrome update

Het is zaak zo spoedig mogelijk de Chrome-browser te updaten op je apparaten. Mogelijk heb je de nieuwste update al geïnstalleerd staan op je smartphone. Je kunt dit controleren door naar Instellingen > Apps te gaan en daar Chrome te zoeken, of in de Chrome browser op de drie puntjes te tikken en dan op Instellingen > ‘Over Chrome’ te tikken. Heb je versie 72.0.3626.121, dan is dat de nieuwste versie. Op je desktop kun je op de drie puntjes tikken, kiezen voor ‘Help’ en dan ‘Over Google Chrome’.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel