HMD Global komt met Nokia A1 Plus met vingerafdrukscanner onder scherm

HMD Global, het moederbedrijf van de merknaam Nokia, komt met een nieuwe, interessante smartphone dit jaar. Betrouwbare bronnen melden de Nokia A1 Plus met een vingerafdrukscanner onder het scherm en high-end specificaties.

Nokia A1 Plus opgedoken

Of het toestel inderdaad de naam Nokia A1 Plus krijgt, is nog onduidelijk. Het is in ieder geval de codenaam die intern door de fabrikant gebruikt wordt. Het gaat hier om een nog niet aangekondigd toestel die in de tweede helft van dit jaar verwacht wordt. Het kan zijn dat het toestel de opvolger wordt van de Nokia 8 Sirocco en/of dat het toestel door zal gaan onder de naam Nokia 9.

De Nokia A1 Plus zal beschikken over een vingerafdrukscanner onder het scherm. HMD Global zou volgens de berichten eerder al geëxperimenteerd hebben met deze technologie, maar ondervond problemen met een vertraging tussen aanraking en ontgrendelen op deze manier. Dit zou opgelost zijn door gebruik te maken van een dunner scherm.

Nokia A1 Plus

Volgens de Duitse bron, die doorgaans goed op de hoogte is, is de Nokia A1 Plus ook voor de Europese markt geschikt. Dit zou duidelijk worden uit de toevoeging ‘Euro’. Het toestel krijgt een OLED-scherm uit de fabriek van LG. Daarbij wordt de term High Risk camera genoemd. Wat dit precies betekent, is nog onduidelijk, maar het vermoeden is dat er een erg goede camera vol mogelijkheden aanwezig zal zijn op het toestel.

Mogelijk geeft Samsung ons meer informatie over het nieuwe toestel tijdens de IFA. We verwachten dus meer informatie rond augustus-september 2018. Zodra er meer bekend is over het toestel, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel