Huawei komt dit jaar met Huawei Y5 Lite (2018) met Android Go

Nadat we eerder al verschillende Android Go-toestellen zagen, zal ook Huawei zich in dit segment gaan mengen. De Huawei Y5 Lite (2018) moet de eerste Android Go-smartphone worden van de Chinese fabrikant.

Huawei komt met Android Go-toestel

Android Go is een aangepaste versie van Android voor toestellen met minder krachtige hardware. Apps, zoals Google Maps met Google Maps Go, worden soms aangepast en wat verder uitgekleed, en het OS is gebaseerd op Android 8.1 Oreo. We zagen eerder al de Alcatel 1X en natuurlijk de Nokia 1.

Huawei Y5 Lite 2018 Android Go

In de firmware-database van Huawei is een toestel ontdekt waarbij duidelijk wordt dat het hier gaat om een Android Go-toestel. De telefoon krijgt de naam Huawei Y5 Lite (2018) en krijgt naar waarschijnlijkheid 1GB RAM, 16GB opslagruimte, een scherm met een resolutie van 854 x 480 pixels, dual-sim en een MediaTek MT6737m quad-core processor. De prijs komt vermoedelijk onder de 100 euro te liggen.

Onbekend is wanneer het toestel gepresenteerd wordt, maar vermoedelijk zal dit ergens in mei zijn. We wisten woensdag exclusief te melden dat de Huawei Y6 (2018) voor 149 euro naar Nederland komt.

De foto bovenaan het artikel toont de Huawei Y5 II

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel