Huawei-gebruikers kunnen VLC Player niet langer meer installeren uit Play Store

VLC Player is een erg populaire en bekende applicatie voor het afspelen van mediabestanden. De applicatie is gratis en biedt veel mogelijkheden. Echter is VLC Player niet langer meer te downloaden uit de Google Play Store voor degenen met een Huawei-smartphone.

VLC, niet voor Huawei

Ben je in het bezit van een Huawei-smartphone, dan kun je niet langer meer VLC Player downloaden. De ontwikkelaars hebben een ingrijpende beslissing genomen, waarbij degenen met een Huawei of Honor de app niet meer kunnen downloaden uit de Google Play Store. De toestellen van de fabrikant worden op een zwarte lijst gezet.

Huawei VLC Play Store

De reden van dit besluit is de batterij-optimalisatie software van Huawei. De software is dermate agressief met het beleid voor achtergrond-apps, zo laat VideoLAN, de ontwikkelaar van VLC weten. Een steeds verder groeiend aantal Huawei-gebruikers maken melding van problemen met de app op hun toestel. Dit is volgens VideoLAN te danken aan de tool van Huawei. Op deze manier willen de ontwikkelaars ook voorkomen dat er een lading negatieve beoordeling komt met problemen, waar de ontwikkelaars niet direct wat aan kunnen doen.

VLC Huawei

Mocht je in het bezit zijn van een Huawei en de app toch willen gebruiken, dan zul je via een andere weg de app moeten downloaden, bijvoorbeeld via APKMirror. Houd er dan wel rekening mee, dat dit op eigen risico is, en dat het dus kan zijn dat de app niet volledig werkt.

VLC for Android
VLC for Android
Ontwikkelaar: Videolabs
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel