Preview en video: Huawei P Smart (2019) – onze eerste indruk

Huawei heeft haar eerste smartphone voor het nieuwe jaar onlangs gepresenteerd. Het is de Huawei P Smart (2019), de derde generatie van de P Smart. Weet dit toestel het succes verder voort te zetten? Voordat het toestel in de winkels ligt, hebben we het toestel alvast kunnen gebruiken en in deze preview delen we onze eerste ervaringen.

Huawei P Smart (2019) preview

Eind 2018 werd de Huawei P Smart 2019 aangekondigd, een nieuwe generatie P Smart-smartphone welke is voorzien van een reeks verbeteringen. Het is de derde versie van de P Smart en volgt daarmee de in 2018 verschenen Huawei P Smart+ op. In vergelijking met zijn voorganger is het toestel smaller en 2,5 millimeter minder lang geworden. De bredere notch is vervangen door een druppel-notch en het scherm is van 6,3 inch naar 6,21 inch gegaan. Opvallend is dat de Huawei P Smart (2019) nog steeds beschikt over een dual-camera, maar niet 16MP + 2MP, maar 13MP + 2MP. De front-camera gaat van 24MP+2MP naar een enkele 8MP camera en beide toestellen hebben een Kirin 710 processor.

De verschillen lijken dus minimaal. Toch zijn er ook verbeteringen te vinden. De vorige generatie had geen 5 GHz WiFi-ondersteuning, dat is er nu wel. Ook is NFC op de nieuwe smartphone te vinden. Onze eerste indruk is prima. Het toestel voert taken uit zoals we verwachten en aan boord is vanuit de doos al direct Android Pie te vinden. Een LED-notificatie is aanwezig, maar zit niet boven het scherm zoals ‘normaal’ maar onder het scherm. In onderstaande video delen we onze eerste indruk in de preview van de Huawei P Smart (2019). We zullen later onze volledige review delen van de telefoon. Opvallend ook; het toestel is vrijwel identiek aan de Honor 10 Lite.

Alle details met prijzen en specificaties vind je via onderstaande button op de Huawei P Smart (2019) pagina. De telefoon zelf is vanaf 11 januari leverbaar in Nederland.

Update: de Huawei P Smart 2019 review staat inmiddels online.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel