Instagram Stories laat je nu ook foto’s ouder dan 24 uur delen

Instagram heeft een interessante verbetering doorgevoerd in Stories. Tot voor kort kon je alleen foto’s en video’s delen via de verhalen-functie van maximaal 24 uur oud, maar dat verandert nu.

Instagram Stories met oudere foto’s

Bij het maken van een verhaal in Instagram Stories was het enkel mogelijk beelden te gebruiken die in de afgelopen 24 uur gemaakt waren. Dit kon je op zich omzeilen door een screenshot te maken van je foto en die te delen, maar ideaal is het natuurlijk niet. Nu heeft Instagram een prettige wijziging doorgevoerd.

Instagram Stories 24-uur

Vanaf nu verdwijnt de restrictie waarbij je enkel foto’s en video’s van de afgelopen 24 uur als verhaal kunt delen. Je kunt alle foto’s en video’s kiezen die je hebt gemaakt, en daarbij maakt het niet uit of deze al een week oud zijn of van vorige maand zijn.

Je kunt de galerij van beneden naar boven vegen zodat je zelf de keuze kunt maken voor een foto of video. Daarbij krijg je ook direct de mogelijkheid om een sticker met de datum waarop die foto gemaakt is op je beeld te plakken. Ook kun je andere stickers gebruiken, zoals je gewend bent.

De functie is geïntegreerd in Instagram 22 die nu is uitgerold, maar deze specifieke feature wordt middels een server-side update toegevoegd aan de app. Het kan dus even duren voordat de functie voor iedereen beschikbaar is.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel