Instapaper 4.2 met handige functies: Speed Reading en Tweetshot

Instapaper, de dienst waarmee je artikelen (offline) kunt opslaan om later nog eens te lezen, heeft een interessante update gekregen. Instapaper 4.2 bevat nu nieuwe, erg handige functies, zoals Speed Reading en Tweetshot. Hiermee kan je nog meer uit de app halen.

Instapaper 4.2

Instapaper 4.2

In de Play Store is een update uitgebracht van de app Instapaper. Met Instapaper kan je artikelen van het web opslaan om deze op een later moment te lezen. De content wordt zo opgeslagen dat je niet afgeleid wordt door grote banners, animaties of reclame. Daarnaast is het mogelijk om een volledig artikel offline te lezen, wat natuurlijk erg handig is als je bijvoorbeeld in het vliegtuig zit. Met de komst van Instapaper 4.2 zijn er nieuwe, handige functies bijgekomen.

Instapaper 4.2

Speed Reading

Met Speed Reading is het mogelijk om op een snelle manier de artikelen te lezen. Woord voor woord wordt het artikel voorgeschoteld, waarbij je de snelheid van het aantal woorden per minuut in kunt stellen. Tevens kan je het lettertype aanpassen naar eigen wens om zo nog prettiger te kunnen lezen. Een functie die niet iedereen even fijn zal vinden, maar wellicht is het even wennen. Volgens Instapaper verhoogt deze techniek de leessnelheid en neem je alle tekst toch in je op.

Instapaper 4.2

Tweetshot

Een functie die we eerder al zagen in een iOS-app is nu geïntegreerd in Instapaper: Tweetshot. Met Tweetshot in Instapaper kan je een gedeelte van een tekst markeren waarna deze als afbeelding met bron en titel gedeeld kan worden op Twitter. De link van het artikel wordt daarbij ook direct gedeeld. Tweetshot maakt het dus nog prettiger om een tekst te delen op social media, zonder dat je hierbij het aantal karakters op Twitter zal overschrijden.

In Instapaper 4.2 zijn verder nog een aantal bugs opgelost zodat de app nog stabieler is. De nieuwe versie van Instapaper kan gratis gedownload worden via onderstaande button.

Instapaper
Instapaper
Ontwikkelaar: Instant Paper, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel