Officiële introductie van Honor 8X en hands-on met de Honor Magic 2

Honor heeft vanmiddag voor de Nederlandse pers officieel de Honor 8X aangekondigd. Dit toestel is al een korte tijd op de markt, maar nu heeft het echt de aandacht gekregen. Daarnaast heeft Honor de Honor Magic 2 meegenomen waar we kort mee konden spelen.

Honor 8X

We beginnen met de Honor 8X. Deze smartphone is sinds korte tijd officieel te koop in Nederland. Voor een bedrag van 299 euro krijg je een erg uitgebreide smartphone waarbij aan alle functies is gedacht. De smartphone heeft een 6,5 inch Full-HD+ beeldscherm met notch, Kirin 970 processor en een schitterend design. Tevens is er een dual-camera aanwezig, samen met een 3750 mAh accu, 4GB RAM-geheugen en 128GB aan interne opslagruimte.

De Honor 8X is een telefoon met zoals gezegd een zeer scherpe prijs van 299 euro. Honor wil met de komst van de 8X weer de pijlen op Nederland richten, zo werd duidelijk bij de presentatie vandaag, waar DroidApp bij aanwezig mocht zijn. Hoewel de smartphone op Android 8.1 Oreo draait, krijgt de telefoon eind dit jaar, begin volgend jaar de update naar Android Pie. Na Android Pie wordt nog één grote Android-update beloofd; zo werd duidelijk. Dit betekent dat de Honor 8X ook Android Q krijgt aangeboden.

Natuurlijk gaan we op DroidApp nu uitgebreid aan de slag met het toestel. We hebben hoge verwachtingen van de Honor 8X, want het is echt een uitgebreid toestel voor een erg scherpe prijs. Alle details vind je op de toestelpagina van de Honor 8X.

Honor Magic 2

Honor Magic 2

Honor heeft voor de gelegenheid ook de Honor Magic 2 uitgebracht. Het toestel werd bij de aankondiging specifiek voor de Chinese markt uitgebracht. Het toestel valt op door het gebruik van de zogenoemde Magic Slider. Dit is een schuifmechanisme waarmee je door te schuiven de front-camera tevoorschijn kunt toveren. Ook kan met het schuiven de eigen Honor assistent, genaamd “Yoyo” gestart worden.

Honor Magic 2 achterkant

We hebben korte tijd met de Honor Magic 2 mogen spelen. De smartphone ziet er erg goed uit, en doet aan de achterkant denken aan de Huawei P20 Pro. De smartphone heeft een triple-camera waarbij een 16 megapixel lens voor de kleuren zorgt, een 24MP sensor voor monochrome beelden en de 16MP voor 117 graden breedhoek foto’s is. Aan de voorzijde zijn ook nog drie camera’s, waaronder voor een ultrawijde selfie, gezichtsherkenning en natuurlijk een standaard sensor.

Honor Magic 2

Verder is de smartphone uitgerust met een 6,39 AMOLED-beeldscherm en een vingerafdrukscanner onder het scherm. Het oppervlakte voor de vingerafdrukscanner is een stuk breder dan bij bijvoorbeeld de OnePlus 6T en Mate 20 Pro van Huawei. Hij hoeft daarom minder precies op één plek gelegd te worden.

Honor Magic 2

Over Android Oreo draait de eigen Magic UI interface. Deze ziet er weer net wat anders uit dan EMUI. Aan boord is veel aandacht voor Yoyo die echt je persoonlijke assistent moet worden. Echter, deze is vooralsnog alleen in het Chinees beschikbaar en voorlopig zijn er geen plannen om bijvoorbeeld de Engelse taal toe te voegen, laat staan de Nederlandse taal.

Zit je met smart te wachten op de Honor Magic 2, dan hebben we voor nu slecht nieuws. De Magic 2 komt vooralsnog niet naar Nederland. In een reactie laat het merk echter weten de kans niet definitief uitgesloten te hebben. De prijs in China bedraagt omgerekend 480 euro, maar dit is nog zonder heffingen en dergelijke. Ik verwacht zelf dat, mocht het toestel überhaupt hier uitkomen, dat de prijs al snel richting de 699 euro zal gaan.

Voor nu is het nog even genieten van de foto’s en nog maar afwachten of de telefoon inderdaad Nederland zal bereiken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel