‘Microsoft werkt aan vouwbare tablet met Android-apps en iCloud’

Huawei en Samsung staan op het punt om een vouwbare smartphone uit te brengen. Echter is Microsoft ook bezig met iets wat je op kunt vouwen; een tablet; met ondersteuning voor Apple iCloud en Android-apps.

Opvouwbare tablet

Microsoft gaat zich storten op opvouwbare apparaten. De fabrikant komt met een vouwbare tablet welke zal vallen onder de Surface-collectie. Het bedrijf kwam eerder al wel met vouwende elementen van de Surface-laptops. Het gaat dus om een tablet, en niet om een smartphone.

Naar verluidt zou de tablet beschikken over twee displays met een 4:3 beeldverhouding; die zijn samengevouwen als het toestel dicht zit. Volgens Forbes krijgt de tablet een 10nm chipset van Intel. Daarbij zal de tablet draaien op Windows, waarbij de naam Windows Core rondgaat.

Interessant aan deze versie van het OS, is dat het niet alleen maar Microsoft Windows-gebonden is. De berichten spreken over ondersteuning voor Android-apps. Onbekend is of je deze direct uit de Play Store kunt downloaden, of dat dit op een ander manier werkt. Dit rijmt wel met eerdere berichten. Microsoft zou namelijk werken aan Android-ondersteuning in Windows. Dit zien we onder andere al terug in de Your Phone app. Daarbij biedt Windows Core ondersteuning voor de opslagdienst van Apple; iCloud.

Het is onbekend wanneer we de nieuwe vouwbare tablet kunnen verwachten. Ook foto’s van het apparaat zijn nog niet naar buiten gebracht.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel