Netflix gaat hogere prijzen rekenen in Nederland en België

Netflix gaat hogere prijzen doorvoeren in Nederland en België. De streamingdienst voerde eerder al voor de Verenigde Staten prijsverhogingen door. Voor gebruikers is het opvallend te zien dat er verschillende prijzen worden getest. Welke veranderingen staan voor de deur?

Netflix komt met prijsverhoging

Nadat in de VS al prijsverhogingen tussen de 12,5 en 18 procent werden doorgevoerd voor de verschillende tariefplannen, gaat dit ook in Nederland en België gebeuren. Gebruikers die de website van Netflix bezoeken, blijken verschillende tarieven te zien in hun browser. Netflix test de nieuwe prijzen om te peilen hoe klanten reageren op de tariefverhogingen, zo meldt de klantenservice.

De prijsverhogingen worden weliswaar getoond, ze gelden nu nog niet. Echter is de kans aannemelijk dat deze binnenkort wel van kracht zullen worden. Nog opvallender; wij zien op de redactie nog hogere prijzen dan waar andere media over schrijven.

Netflix prijzen 2019

Volgens de Netflix website gaan de prijzen als volgt zijn;

  • Basic: standaard-kwaliteit met 1 scherm tegelijk: 9,99 euro (was 7,99 euro).
  • Standaard: HD-kwaliteit met 2 schermen tegelijk: 13,99 euro (was 10,99 euro)
  • Premium: 4K-kwaliteit met 4 schermen tegelijk: 17,99 euro (was 13,99 euro)

Andere media die ook nieuwe prijzen te zien krijgen bij Netflix, krijgen weer hele andere prijzen te zien. Zo melden zij 7,99 euro voor Basic, 12,99 euro voor Standaard en 15,99 euro voor Premium.

Het is niet bekend welke prijzen er doorgevoerd gaan worden, maar zeker lijkt wel dat de prijzen omhoog gaan. Onduidelijk is wanneer Netflix de prijzen gaat verhogen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel