Nokia: deze 17 toestellen krijgen Android 10 update

Nokia heeft bekend gemaakt welke toestellen, wanneer de update krijgen naar de nieuwste Android-versie. Dit jaar zal het bedrijf starten met het uitrollen van Android 10 voor 17 toestellen.

Nokia’s met Android 10

Nokia heeft het updateschema naar buiten gebracht waaruit duidelijk wordt welke smartphones de update naar Android 10 krijgen. Gisteren maakte Google duidelijk dat de nieuwe namen van Android niet meer zoetigheden als naam krijgen, maar gewoon versienummers. Android Q heeft dus nu definitief Android 10.

In een infographic laat HMD Global zien welke toestellen de update zullen krijgen. In het vierde kwartaal van dit jaar zal gestart worden met het uitrollen van Android 10; te beginnen met de Nokia 7.1, Nokia 8.1 en Nokia 9 PureView. In totaal krijgen 17 toestellen van Nokia de nieuwste Android-versie.

Juho Sarvikas meldt dat HMD Global de snelste smartphonefabrikant was met het uitrollen van Android Pie naar hun toestellen. Dat succes willen ze met Android 10 opnieuw laten zien. Het updateschema met de planning van de Android 10 update vind je hieronder. Wel kan er nog wat speling in de uitrol zitten; omdat de uitrol gefaseerd kan zijn.

Q4 2019:

Tussen Q4 2019 en Q1 2020:

Begin Q1 2020:

Eind Q1 2020:

Q2 2020:

Zoals je kunt zien ontbreken de eerste modellen die Nokia uitbracht. Het gaat om de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8 die tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd werden. Wel maakte HMD Global eerder deze maand bekend dat het voor deze smartphones nog één jaar langer doorgaat met het verspreiden van beveiligingsupdates.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel