NS Reisplanner 4.0: grote update maakt NS-app nog handiger

De Nederlandse Spoorwegen heeft haar NS Reisplanner Xtra app voorzien van een grote update. De app NS Reisplanner Xtra 4.0 brengt een vernieuwd design, de functie treinradar waarmee je treinen kunt volgen en een reisplanner voor het gehele openbaar vervoer. Met de NS-app kan je voortaan ook je reis plannen met de bus, tram en metro. Wij zetten alle nieuwe functies voor je op een rij.

NS Reisplanner Xtra 4.0

De NS Reisplanner Xtra app van de NS heeft een grote update gekregen naar versie 4.0. De compleet vernieuwde Android-app brengt een vernieuwd design met vele elementen die we kennen uit het Material Design van Google. Niet alle schermen zijn vernieuwd in de app, wel is de reisplanner met het reisadvies er een stuk overzichtelijker op geworden. Door te vegen over het scherm kan je daarnaast nog sneller door de reisadviezen gaan.

Treinradar

Een nieuwe, handige functie is de Treinradar. Met de treinradar in de app van de NS kan je realtime zien waar de treinen in Nederland rijden. Daarnaast krijg je ook inzicht in de lengte van de trein, de snelheid van de intercity of sprinter en krijg je een overzicht van welke voorzieningen er aan boord van de trein zich bevinden. Alles kan actueel en realtime bekeken worden in de app.

Complete reisplanner

Misschien wel de beste en grootste vernieuwing voor de NS Reisplanner Xtra app is dat je niet meer alleen voor de trein je reis kunt plannen. Mocht je van of naar het station met de bus, tram of metro gaan, dan kan deze ook meegenomen worden in het reisadvies. Daarnaast kan je ook instellen dat je te voet, met de fiets of met de auto naar het station wilt.

NS Reisplanner Xtra 4.0

Een reisadvies kan via de drijvende button onderin beeld direct gedeeld worden. Het is tevens mogelijk de reis op te slaan in je agenda of in de app zelf, of direct je terugreis te plannen. Bij het plannen van je reis kan je ook gemakkelijk je ‘planhistorie’ zien waardoor je niet alle velden voor het plannen van een reis opnieuw in hoeft te voeren.

NS Reisplanner Xtra 4.0

In de update voor NS Reisplanner Xtra voor Android zijn verder diverse bugs opgelost. De meldingen bij afwijkingen in het reisadvies zijn verbeterd en ook kan je gemakkelijker nu instellen of je reist in de tweede of eerste klas.

NS Reisplanner Xtra voor Android

De nieuwe NS Reisplanner Xtra 4.0 app voor Android kan gratis via onderstaande button gedownload worden uit de Play Store.

NS
NS
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel