Onderzoek: Candy Crush Saga populairste game in Nederland

Op ruim een vijfde van de Nederlandse smartphones kan je de game Candy Crush Saga tegenkomen. Daarmee hebben bijna 2,6 miljoen Nederlandse gebruikers Candy Crush Saga wel eens gespeeld, of spelen deze nog steeds fanatiek. Ook Wordfeud en Candy Crush Soda Saga zijn populair in Nederland en staan op plek twee en drie in de ranglijst.

Candy Crush Saga aan de top

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat de Nederlander verzot is op de games van Candy Crush, ook Wordfeud doet het erg goed. Wel is Candy Crush Saga vaker door vrouwen (27%) geïnstalleerd dan door de mannen (17%). De game Clash of Clans wint ook fors aan populariteit en komt de top 10 binnen in het onderzoeksrapport.

Candy Crush Saga

Het gebruik van chat applicaties zoals WhatsApp is het hoogste van alle onderzochte categorieën in Nederland. Toch is er een stabilisatie zichtbaar in de cijfers wat suggereert dat deze apps hun hoogtepunt hebben bereikt.

Apps om spullen met de kopen of verkopen zijn nog lang niet op hun hoogtepunt maar zien wel een stijgende trend in het aantal gebruikers. Een derde van de Nederlanders had een dergelijke app op zijn smartphone of tablet, tegenover 27% een jaar eerder.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel