OnePlus 3 krijgt nog dit jaar Android 7.0 Nougat, ook OnePlus 2 krijgt update

OnePlus heeft bekend gemaakt dat het nog dit jaar de Android 7.0 Nougat update uit gaat rollen voor de OnePlus 3. Deze maand wordt al begonnen met het uitbrengen van een ‘community-build’ van de update. Ook de OnePlus 2 zal de update naar Nougat ontvangen.

OnePlus 3: Android 7.0 Nougat komt eraan

Met Android 7.0, codenaam Nougat, verliep de onthulling vergeleken met andere jaren een beetje anders. Google had al een hele tijd vastgehouden aan een vast patroon voor het onthullen van nieuwe versies van Android. Tegen dit patroon in van het onthullen van de nieuwe versies in oktober, besloten ze na het uitbrengen van vijf ‘developer previews/beta’s’ dat het in augustus al tijd was voor het nieuwste wat Google de consument te bieden had.

OnePlus 3

Ook naar OnePlus 2

Nadat Google de source van Android 7.0 Nougat naar hun AOSP-branch had gepusht was het natuurlijk tijd voor fabrikanten om eraan te gaan sleutelen. Zo ook voor OnePlus, welke de update naar 2 van de 4 toestellen zal uitrollen; de OnePlus 3 en OnePlus 2 respectievelijk. En het lijkt erop alsof OnePlus vergeleken met andere jaren behoorlijk wat haast heeft gemaakt.

Nog dit jaar

In een gesprek met Engadget heeft Brian Yoon, hoofd software development, namelijk aangegeven dat de OnePlus 3 in november al de eerste community build van Android 7.0 zal ontvangen. Zodra de mogelijke bugs opgelost zijn zal een stabiele versie van Android 7.0 Nougat “voor het einde van het jaar” naar de OnePlus 3 gebracht worden. Yoon heeft ook bevestigd dat de OnePlus 2 een update zal ontvangen naar Android Nougat, een datum waarop hij verwachtte dat de update voor de OnePlus 2 beschikbaar zal zijn kon hij helaas nog niet geven.

Oneplus 2

Haast

Ik had net al even aangehaald dat ze behoorlijk wat “haast” hebben gemaakt vergeleken met andere jaren. Vorig jaar duurde het maar liefst 8 maanden voordat de OnePlus 2 een update ontving van Android 5.1.1 naar Android 6.0.1, en zoals het er nu uit ziet zal de OnePlus 3 de update naar Android Nougat al binnen 4 maanden na onthulling ontvangen. Een ontwikkeling die wij natuurlijk alleen maar kunnen toejuichen.

Verbouwing in het softwareteam

Een ‘verbouwing’ van het softwareteam heeft plaatsgevonden voor en tijdens de ontwikkeling van de update. OnePlus heeft er namelijk voor gekozen de twee bestaande softwareteams van OxygenOS en HydrogenOS samen te voegen. Dit zorgt ervoor dat de updates een stuk sneller doorgevoerd kunnen worden door het delen van verschillende frameworks in Android.

Beschikbaarheid

Een datum waarop OnePlus de community build voor de OnePlus 3 beschikbaar zal stellen is nog niet bij ons bekend. Wel weten we dat het ergens in november is, dus enorm lang zal het niet meer duren voordat we onze eerste kijk krijgen op de nieuwste versie van OxygenOS gebaseerd op Android Nougat.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel