OnePlus 7 (Pro): camera’s krijgen Focus Tracking en statief-modus

OnePlus werkt aan twee nieuwe camera-opties voor de camera van de OnePlus 7 Pro en OnePlus 7. De nieuwe functies zijn opgedoken in de ontwikkelversie van OxygenOS, gebaseerd op Android 10 Q.

Nieuwe camera-opties OnePlus

Met de update naar Android 10 Q voor de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro, zullen de gebruikers van deze toestellen twee nieuwe functies krijgen. Hoewel Android Q nog wel meer vernieuwingen zal brengen, gaat het in dit geval om twee nieuwe functies voor de camera-app.

Eén van de nieuwe functies is Focus Tracking. Middels deze optie in de camera-app zal de camera ervoor zorgen dat bewegende elementen scherp blijven. Denk bijvoorbeeld aan bewegende mensen of (huis-) dieren. Niet alleen voor het maken van foto’s zal deze functie te gebruiken zijn, ook bij het maken van video’s kun je Focus Tracking gebruiken.

OnePlus 7 focus tracking

Een andere nieuwe functie is de statiefmodus, die door OnePlus ‘Tripod Long Exposure’ wordt genoemd. De Nightscape functie wordt hiervoor uitgebreid met mogelijkheden om de sluitertijd langer te maken. Ideaal voor als je het toestel in een statief hebt staan. Er zijn dan normaliter immers geen bewegingen die roet in het eten kunnen gooien voor een mooi plaatje. Met de Tripod-modus wordt een sluitertijd gebruikt van tussen de 8 en 30 seconden.

De nieuwe functies zijn opgedoken in de ontwikkelaarsversie van Android Q, voor OxygenOS. Het is niet bekend wanneer deze update verspreid wordt naar de OnePlus 7 en 7 Pro, maar de kans bestaat dat dit nog wel dit jaar gebeurt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel