Oppo Reno-serie met schuine camera-slider voor Europa aangekondigd

Oppo heeft in het Zwitserse Zürich twee nieuwe smartphones gepresenteerd in de Reno-serie. De twee toestellen krijgen de namen Reno Standard Edition en 10X Zoom Edition; met schuine camera-slider.

Oppo Reno voor Europa

Waar merken vaak voor een aankondiging kiezen voor steden als Londen, Parijs, Milaan, Barcelona of Berlijn, kiest Oppo voor de stad Zürich, in Zwitserland voor een aankondiging. De smartphonefabrikant heeft voor Europa de Oppo Reno-serie gepresenteerd, nadat deze eerder al aangekondigd werd voor de Chinese markt.

De Oppo Reno Standard Edition en 10X Zoom Edition zien er qua design nagenoeg hetzelfde uit. Aan de bovenkant zien we een mooie uitschuifbare slider, die schuin aflopend tevoorschijn kan komen. Hier zien we dan ook de selfie-camera welke een resolutie levert van 16 megapixel.

Oppo Reno Standard Edition

Als we kijken naar de Reno Standard Edition, zien we een mooi toestel met degelijke specificaties. Er is een 6,4 inch Full-HD+ AMOLED-beeldscherm met daarin geïntegreerd een vingerafdrukscanner. Er huist een Snapdragon 710, 6/8GB RAM, 256GB opslagruimte en 3765 mAh accu. Verder is de Oppo Reno voorzien van een 48 megapixel camera en 5 megapixel dieptesensor.

Oppo Reno 10x Zoom Edition

Oppo heeft ook de Reno 10X Zoom Edition aangekondigd, welke helemaal gericht is op het maken van foto’s. Er is een triple-camera (48MP + 8MP wide-angle + 13MP periscoop) met ondersteuning voor 10x hybrid zoom. Dit komt overeen met de mogelijkheden van de camera van de Huawei P30 Pro. Er is een 6,6 inch Full-HD+ AMOLED-display, Snapdragon 855, 6/8GB RAM en 256GB opslagruimte. Tevens is de smartphone uitgerust met een accucapaciteit van 4065 mAh.

Er is ook een Reno 5G aangekondigd. Deze komt niet naar Nederland. De twee andere smartphones komen beschikbaar in Nederland in de kleuren Ocean Green en Jet Black. De Reno komt vanaf 10 mei voor €499, de 10x Zoom vanaf juni voor €799. De 5G versie komt alleen naar Zwitserland en wel voor een bedrag van 899 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel