Periscope: meerkat-tegenhanger gelanceerd voor Android [update]

De live-streaming dienst van Twitter, Periscope, maakt zijn debuut voor Android. Twee maanden geleden werd Periscope al uitgebracht voor Apple iOS en nu is de beurt aan Android. De dienst is een tegenhanger van de stream-app Meerkat, die ook korte tijd geleden werd uitgebracht voor Android.

Periscope voor Android

De Android-app van Periscope staat op het punt van lanceren. Met Periscope kunnen gebruikers met een druk op de knop live video uitzenden vanaf hun smartphone. Vorige maand kwam de concurrent van Periscope, Meerkat al uit voor Android.

Periscope voor Android zal Android-gebruikers toegang geven tot diverse instellingen. Zo kan je controle krijgen over notificaties. Hierbij kan je denken aan een melding van wanneer iemand meekijkt of iemand je stream deelt.

Periscope Android

Het is tevens mogelijk om een live-uitzending die je doet via Periscope automatisch op te slaan in je galerij. Daarbij kunnen gebruikers na onderbreking van bijvoorbeeld een telefoongesprek of het switchen naar een andere app, gemakkelijk weer terug naar de livestream.

Periscope zal de Android-app verder voorzien van Material Design. De applicatie werkt op toestellen met Android 4.4 KitKat en hoger. Inmiddels gebruiken meer dan twee miljoen mensen de app Periscope. De Android-app van Periscope is vanaf nu ingediend in de Google Play Store. De applicatie zal binnen enkele uren voor iedereen te downloaden zijn. Wanneer dit het geval is, zal dit artikel worden aangepast.

Update 16:30 uur: Periscope is vanaf nu in de Play Store te downloaden. Je kan de applicatie direct uit de Play Store halen via onderstaande button.

Periscope - live video
Periscope - live video
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis

via Engadget

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel