Project Fi: Google is nu ook telecomprovider

Google mag zich vanaf vandaag ook mobiele telecomprovider noemen. Met Project Fi wil het bedrijf de concurrentie aangaan met te dure abonnementen.

Project Fi

Project Fi is de naam waarmee Google hoopt een antwoord te hebben op te dure mobiele telefoonabonnementen. Met Fi is het bijvoorbeeld mogelijk om voor 30 dollar een 3GB databundel aan te schaffen, gebruik je daarvan de helft, dan krijg je aan het eind van de maand 15 dollar terug. De kosten voor de databundel komen boven op een standaard pakket van 20 dollar, wat bestaat uit onbeperkte binnenlandse telefoongesprekken en SMS berichten.daily-use-fi

Project Fi maakt het ook mogelijk om een mobiel telefoonnummer op meerdere apparaten te gebruiken, voorwaarde is wel dat je over Hangouts beschikt. Ook het versturen van SMS berichten is mogelijk op meerdere devices.google-fi-callPer gigabyte dataverkeer wordt 10 dollar gerekend en dat geldt ook voor roaming. Wel wordt in het buitenland de snelheid verlaagd naar 256 kbps. Helaas is Project Fi voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel