Spotify doorbreekt grens 100 miljoen gebruikers

Muziek streaming dienst Spotify heeft de grens van 100 miljoen gebruikers doorbroken. Dat maakte het bedrijf bekend in een interview met de Wall Street Journal. Eerder dit jaar registreerde het bedrijf al de 30 miljoenste betalende klant.

Spotify heeft 100 miljoen gebruikers

Het streamen van muziek is razend populair en dat is ook te merken bij Spotify. Zij noteerden vandaag de 100 miljoenste gebruiker op het muziekplatform. In totaal telt Spotify 30 miljoen betalende abonnees, betalende abonnees krijgen bij de dienst een reclamevrij aanbod en ongelimiteerde toegang op de smartphone.

spotify

Intern kijkt Spotify naar hoe het zich zo aantrekkelijk mogelijk kan positioneren voor adverteerders. Medewerkers werden tijdens een periode van vijf dagen verplicht om de gratis dienst te gebruiken zodat medewerkers de gebruikerservaring in de gratis versie zouden begrijpen. De advertentie inkomsten zijn over de afgelopen twee jaar, jaar op jaar verdubbeld, zo laat Jeff Levick weten aan de WSJ.

Spotify heeft tal van concurrenten in de streaming muziekindustrie zoals het nieuwe Apple Music, Google Play Music en Deezer. Onlangs lanceerde de dienst ook een familie abonnement waarmee Spotify voor een bedrag van 14,99 euro door maximaal zes gebruikers te gebruiken is. Spotify kun je gratis downloaden uit de Google Play Store.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel