Spotify stopt met controleren van gebruikers Familie-abonnement via GPS

Degenen met een Spotify gezinsabonnement konden in de afgelopen tijd een melding verwachten om hun locatie te verifiëren. Hiermee wou Spotify controleren of gebruikers met een familie-abonnement wel op hetzelfde adres woonachtig waren. Dat wordt nu toch weer geschrapt.

Spotify controle via GPS

Wanneer je Spotify gebruikt met een Family-abonnement kun je voor een lager bedrag muziek luisteren. Je kunt namelijk voor een vast bedrag van 15 euro per maand, muziek streamen en dat abonnement met iedereen delen die op hetzelfde adres woont. Er zou toch een aanzienlijk aantal gebruikers een Family-account gebruiken, maar niet op hetzelfde adres wonen.

Spotify GPS controle

Eerder deze maand werd duidelijk dat Spotify gebruikers gecontroleerd zouden worden middels GPS. De muziekdienst wou zo kijken of de gebruikers van het Family-account wel op hetzelfde adres zouden wonen als de beheerder van de groep. Hiervoor werd GPS gebruikt, maar konden gebruikers ook er voor kiezen om een postcode in te voeren. Dat was handig als je onderweg was, of aan het werk of op school zat.

Eerder gaf de muziekdienst aan dat gebruikers hun toegang tot de dienst konden verliezen als zij de locatie niet zouden verifiëren. Spotify heeft nu besloten te stoppen met gebruikers te vragen om hun locatie te verifiëren. Het is op dit moment niet duidelijk of Spotify in de toekomst met andere manieren komt waarmee het kan controleren of er geen misbruik wordt gemaakt van het Family-abonnement.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel