T-Mobile biedt nieuwe eSIM als eerste Nederlandse provider

T-Mobile biedt nu de mogelijkheid om een eSIM te gebruiken in plaats van een traditionele simkaart. Met een eSIM hoef je niet langer te pielen met een simtray-tool of een simkaartsleuf, hij is namelijk al ingebouwd.

eSIM bij T-Mobile

Met een eSIM is het ook makkelijker om een dual-sim functionaliteit aan te bieden. De magenta provider start in eerste instantie met eSIM ondersteuning voor iPhones. Een groot voordeel van de eSIM is dat je niet langer met een stukje plastic hoeft te pielen. Een eSIM wordt geactiveerd doormiddel van een QR-code. Via deze code worden er eSIM configuratiebestanden opgehaald en kan je toestel gebruik maken van het mobiele netwerk.

T-Mobile verwacht dat het aantal toestellen met eSIM ondersteuning alleen maar zal toenemen de komende jaren. Maar tegelijkertijd verwacht de provider ook dat we nog niet snel afscheid zullen nemen van het kleine stukje plastic wat we in onze smartphone steken. De provider is voorlopig de eerste en enige die een eSIM aanbiedt aan consumenten.

Wanneer je wilt overschakelen van een normale simkaart naar eSIM kost je dit eenmalig 5,09 euro. Je kunt tot twee keer per jaar een nieuwe eSIM aanvragen en dus van toestel wisselen. Daarna betaal je 5,09 euro per keer.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel