Telegram 3.1: toffe update brengt in-app media en meer

De chat-app Telegram heeft een nieuwe update uitgebracht. Telegram 3.1 maakt het gemakkelijker chats te doorzoeken, maar daarnaast is er de nieuwe in-app media player die van Telegram een nog betere app maakt. Ook zijn in de vormgeving van Telegram diverse verbeteringen doorgevoerd.

Telegram 3.1

Telegram 3.1 is uitgebracht voor Android. In de nieuwe versie van het alternatief voor WhatsApp zijn een aantal verbeteringen en nieuwe functies toegevoegd. Vanaf nu is het mogelijk om specifieke chats te doorzoeken op een zoekterm. Je kon altijd wel berichten doorzoeken, maar dan werden alle berichten doorzocht. Nu kan je dus selectiever zoeken in Telegram.

Telegram 3.1

Bijlagemenu

Het bijlagemenu in Telegram is flink verbeterd. Wil je een afbeelding, video, locatie of dergelijke sturen, dan hoef je voortaan niet meer tegen de saaie lijstweergave aan te kijken. Dit venster is vervangen door een compleet nieuw menu waarbij je snel een afbeelding kunt delen via de balk die je laastst genomen foto’s laat zien. Met een druk op de knop kan je de foto naar je vriend of vriendin sturen.

Telegram 3.1

In-app media playback

Een toffe nieuwe functie in Telegram is de functie in-app media playback. Je hoeft voortaan Telegram niet meer te verlaten om een YouTube-filmpje te bekijken of een track te luisteren in SoundCloud. Alles gebeurt rechtstreeks in de chat-app zelf. Een welkome aanvulling, waarbij Telegram in onze ogen haar voorsprong op WhatsApp nog verder vergroot.

Volgens de makers van Telegram werkt de in-app media playback functie met diensten als YouTube, Vimeo, SoundCloud en werkte in onze test ook met video’s die op Instagram geplaatst waren.

Telegram 3.1 kan gratis gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel