Telegram 5.8: update brengt handige buurt-app, locatie chats en meer

Telegram heeft in de Google Play Store een nieuwe update vrijgegeven voor de Android-app. In Telegram 5.8 wordt het mogelijk gemaakt om locatie-gebaseerde chats te maken. Maar er zijn nog meer nieuwe functies.

Telegram 5.8

Telegram 5.8 is uitgebracht door de ontwikkelaars van de geliefde chat-app. Vanaf nu kun je nog sneller een contact toevoegen. Bij een nieuwe chat verschijnt bovenin beeld de optie om een contact direct toe te voegen aan contacten, als dit nog niet het geval is, of om de gebruiker te blokkeren. Ook kun je nu willekeurige gebruikers toevoegen aan contacten, zonder telefoonnummer.

Telegram 5.8 mensen dichtbij

Locatie chats

Met een nieuwe optie genaamd locatie gebaseerde chats kun je mensen die dichtbij je staan, toevoegen aan je contacten. Zo hoef je niet de ander perse om een telefoonnummer te vragen en deze over te typen. De functie is handig als je bijvoorbeeld met een groep, of op een zakelijke meeting bent. Zo hoef je geen kaartjes uit te wisselen.

Het is ook mogelijk om een lokale groep aan te maken met mensen in de omgeving. Handig voor een buurt-app bijvoorbeeld. Tevens kan het samenwerken bevorderen tussen bijvoorbeeld medestudenten, buren, collega’s of anderen.

Telegram 5.8 lokale groep

Groepen

Een andere nieuwe functie in Telegram 5.8 is de mogelijkheid om een andere beheerder te kiezen voor de groep. Dit werkt uiteraard alleen als je zelf beheerder bent van een groep of kanaal op Telegram. Met een simpele tik kun je ‘Change owner’ doen en de volledige rechten overdragen naar een ander.

Notificaties

De notificaties zijn verder ook verbeterd. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de voorvertoning van notificaties voor specifieke chats uit te schakelen, of juist in te schakelen. Ook kun er speciale uitzonderingen hiervoor gemaakt worden.

Update downloaden

De update naar Telegram 5.8 kun je vanaf nu downloaden op je Android-toestel. Gebruik hiervoor de knop onderaan dit bericht en je kunt hem direct uit de Play Store downloaden

Volg je DroidApp al op Telegram?

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel