Vivo presenteert Nex 3 met ‘waterval-scherm’

Vivo is een Chinese fabrikant die met regelmaat interessante features weet te bedenken voor smartphones. De nieuwe Vivo Nex 3 die nu is aangekondigd, is voorzien van het nieuwe waterval-scherm.

Vivo Nex 3

Een waterval-scherm is een beeldscherm waarbij het scherm doorloopt aan de zijkanten. Daarbij heeft dit gebogen scherm geen notch of bezels, wat dus iets weg heeft van een waterval. De Vivo Nex 3 heeft zo’n type scherm. Vivo behoort tot BBK, waar ook OnePlus en Oppo onder vallen. Of we daarmee de nieuwe techniek ook terug gaan zien bij toestellen van deze merken is niet bekend. De R&D afdelingen zijn binnen de bedrijven wel gescheiden.

De Vivo Nex 3 is verder een smartphone met prima specificaties. Het waterval-scherm beschikt over OLED, Full-HD+ resolutie en een grootte van 6,89 inch. Er is een triple-camera met 64MP hoofdsensor, 13MP wide-angle lens en 13MP telephoto sensor. De Vivo Nex 3 wordt geleverd met 8GB/12GB RAM en 256GB interne opslagruimte. Verder is er een 4500 mAh accu met 44W fast charging. Ook is er Android 9 Pie met Funtouch 9.1 skin.

Vivo Nex 3

Nog even terugkomend op het waterval-scherm. Doordat er aan de zijkanten geen fysieke knoppen zijn te vinden, is de telefoon voorzien van Touch Sense. Hiermee bedien je bijvoorbeeld de volumetoets aan de zijkant en zorgt haptic feedback ervoor dat dit net zo aan moet voelen als een fysieke knop. Standaard beschikt de telefoon over 5G-ondersteuning.

Een precieze releasedatum is niet bekend gemaakt. Behalve dat de Vivo Nex 3 in de komende maanden uitgebracht moet worden in Azië. De kans lijkt vooralsnog zeer klein dat de telefoon in Nederland uitkomt; Vivo is hier (nog) niet actief.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel