Xiaomi kondigt Mi CC9 en CC9e aan voor jong-trendy publiek

Xiaomi zet een nieuwe stap in de smartphonemarkt. Dat doet het bedrijf met het submerk CC, gericht op de jongeren. Nu zijn de eerste twee devices aangekondigd; de CC9 en CC9e.

Xiaomi Mi CC9

Nadat eerder al het submerk Poco door Xiaomi werd gelanceerd, volgde daarna Redmi. Nu is het tijd voor een derde merk; CC. Die laatste is nu officieel gemaakt met de release van twee verschillende smartphones; de Mi CC9 en CC9e. Beide toestellen richten zich, net als de gehele CC-familie op de jongeren.

Xiaomi Mi CC9

De Xiaomi Mi CC9 heeft een 6,39 inch Full-HD+ AMOLED beeldscherm met een 32 megapixel front-camera in de notch. Achterop zit een triple-camera met 48 megapixel sensor. Er is een 4030 mAh accu, 6/8GB RAM en 64/128/256GB aan opslagruimte. Daarbij heeft Xiaomi de Mi CC9 uitgerust met NFC en een 3,5 mm audio-aansluiting. Het toestel is verder uitgerust met een Snapdragon 710 processor en Android Pie met MIUI 10. De vingerafdrukscanner zit in het scherm. De prijs begint bij zo’n 230 euro.

Xiaomi Mi CC9e

Xiaomi Mi CC9e

Dan is er nog de Xiaomi Mi CC9e, waarbij de ‘E’ staat voor Essential. Volgens de fabrikant zitten alle belangrijke functies uit de CC9 ook in de CC9e, maar is het dan wat compacter. Wel zien we een aantal verschillen. Het scherm heeft een grootte van 6,0 inch en een HD+ resolutie. Dit betreft echter nog steeds een AMOLED-scherm met in-display vingerafdrukscanner. Er is verder een Snpadragon 665 processor met 4GB+64GB, 6GB+64GB of 6GB+128GB en 4030 mAh accu. Omgerekend (zonder belastingen) begint de prijs bij 170 euro.

Of de toestellen van Xiaomi ook naar Nederland komen is onbekend. Voorlopig komen ze alleen naar China.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel