Xiaomi presenteert volgende week smartphone met 5 camera’s aan achterkant

De ontwikkelingen op het gebied van de smartphonecamera gaan maar door. Het Chinese Xiaomi komt volgende week met een smartphone welke aan de achterkant voorzien is van maar liefst vijf camera’s.

Xiaomi met vijf camera’s

Het Chinese Xiaomi komt volgende week met een aankondiging waarbij we een nieuwe smartphone te zien krijgen. De fabrikant laat in een teaser zien dat het vooral om de camera van de telefoon zal draaien. Aan de achterkant is namelijk een zogenoemde penta-camera geplaatst, ofwel de camera bestaat uit vijf lenzen. Hiervan zal in ieder geval één lens 108 megapixel tellen. Een ander detail dat we al te horen hebben gekregen gaat over de telelens, die lens zou 5x zoom mogelijk moeten maken.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Xiaomi zal het toestel aankondigen onder de naam Xiaomi Mi CC9 Pro. Het is niet bekend welke cameralenzen Xiaomi nog meer toevoegt aan de achterkant. Het ligt voor de hand dat dit in ieder geval een groothoeklens zal zijn. Kijkend naar de teaser lijkt het erop dat Xiaomi de Mi CC9 Pro ook voorziet van een ToF-sensor voor het vastleggen van diepte. Helaas zijn er verder nog geen specificaties of details bekend over het nieuwe toestel van Xiaomi.

De Xiaomi Mi CC9 Pro wordt overigens niet het eerste toestel dat voorzien is van vijf camera’s aan de achterzijde. Eerder bracht HMD Global al de Nokia 9 Pureview uit.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel