YouTube Mix genereert afspeellijsten met muziek

YouTube heeft een update uitgebracht voor haar video-applicatie voor Android. Google lijkt hiermee de eerste stappen te hebben gezet naar een streaming-dienst om met YouTube de concurrentie aan te gaan met onder meer Spotify, door het toevoegen van YouTube Mix.

YouTube heeft haar Android-applicatie voorzien van YouTube Mix. Met YouTube Mix worden muziekvideo’s van een bepaalde artiest in een afspeellijst gezet. De afspeellijst wordt daarna aangevuld met muziek die gerelateerd is aan die artiest. YouTube Mix maakt hiervoor vooral gebruik van artiesten die aangesloten zijn bij Vevo.

YouTube update Android Youtube mix

Afspeellijsten die gegenereerd worden met YouTube Mix kunnen gedeeld worden met anderen. In het linkermenu kunnen de afspeellijsten gevonden worden. YouTube meldt dat na de update, de gebruikers flinke verbetering zullen zien in de kwaliteit van de video’s.

YouTube update Android Youtube mix

De update voor YouTube brengt verder de mogelijkheid om reacties op video’s die door de gebruiker zelf zijn geplaatst, te verwijderen. Ook kan een gebruiker op een reactie antwoorden, die gegeven is onder zijn of haar video. De update voor YouTube wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store, maar is alleen vanaf Android 4.2 uitgerust met YouTube Mix.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel