Tip: het accupercentage in je statusbalk op je Nexus (stappenplan)

Stock Android, ofwel Android zonder onnodige poespas die sommige fabrikanten toevoegen, is handig maar heeft toch wel dingen die je misschien mist. In deze tip leggen we uit hoe je het accupercentage kunt weergeven in je statusbalk op je Nexus, zonder daarvoor een app te hoeven installeren.

Accupercentage Nexus

In Android 6.0 Marshmallow en Android 6.0.1 Marshmallow met stock Android is het niet direct (zonder app) mogelijk om het percentage van de accu weer te geven in de statusbalk. Op toestellen als de Nexus 5X of Nexus 6P kan je toch zonder een applicatie te installeren het accupercentage weergeven in de statusbalk. Via onderstaande stappen leggen we je uit hoe je dit kunt activeren. Overigens kan je via hetzelfde ‘Systeem-UI-tuner’ ook de snelkoppelingen aanpassen in je notificatiebalk.

Stappenplan

  • Veeg de notificatiebalk naar beneden totdat je het tandwiel met daarnaast het accupercentage ziet staan. (Je kunt ook met twee vingers tegelijk de balk naar beneden vegen).
  • Houd met je vinger vijf seconden het tandwieltje ingedrukt. Laat na die vijf seconden je vinger los.
  • Je ziet dan een melding dat ‘Systeem UI Tuner’ is toegevoegd aan het menu met instellingen.
  • Je wordt doorgestuurd naar het menu met instellingen waar je onderaan de optie ‘Systeem-UI-tuner’ vindt, tik daarop.
  • Je krijgt een melding dat je voorzichtig te werk moet gaan. Als je de stappen hier op DroidApp goed volgt, dan kan er niks fout gaan.
  • Selecteer de optie ‘Percentage ingebouwde accu weergeven’ zodat het palletje groen wordt.
  • Wil je het percentage weer uit de balk hebben? Houd dan het tandwiel uit stap 2 weer vijf seconden ingedrukt en druk op ‘verwijderen’ als je de melding krijgt te zien. Hiermee worden de opties vergeten.

In onderstaande video hebben we de tip verduidelijkt. Uitgekeken? Lees dan zeker onze Nexus 5X review.

Lees ook

Reageer op dit artikel