HTC One M8 voert factory reset uit bij 10 mislukte ontgrendel-pogingen

De HTC One M8 zal na tien keer het foutieve patroon getekend te hebben terug zetten naar de fabrieksinstellingen. Er is geen manier om dit uit te schakelen bij de HTC One M8. Het lijkt misschien extra veilig dat de HTC One M8 dit doet, maar er kleven veel nadelen aan.

Het is geen 1 april grap, de HTC One M8 zet zichzelf werkelijk terug naar de fabrieksinstellingen, als tien keer de foutieve PIN wordt ingevuld, of het verkeerde patroon wordt getekend. Dit is niet te voorkomen bij het menu van instellingen. Het lijkt misschien handig voor als je telefoon uit je zak is gevallen of gestolen, maar onhandig als je kinderen net een spel willen spelen op de HTC One M8. Het bewijs van de factory reset is terug te zien in de onderstaande video.

De HTC One M8 zal voordat het tot de reset overgaat de gebruiker na vijf keer een time-out geven van dertig seconden. Gedurende deze dertig seconden kan het toestel niet ontgrendeld worden. De vijf keer erna zal het toestel bij elke foutieve poging aangeven dat de telefoon zich compleet terug zal zetten naar fabrieksinstellingen. Dit zorgt ervoor dat het toestel alle bestanden, applicaties en dergelijke verwijdert van het interne geheugen.

HTC One M8

Het zou dus zeker geen kwaad kunnen om belangrijke bestanden op de geheugenkaart op te slaan, of bij cloud-diensten als Google Drive, Dropbox of Box onder te brengen. En mocht je toch de kinderen willen laten spelen, haal dan de vergrendeling er even af.

Daarnaast heeft het het grote nadeel dat een bezitter van de HTC One M8, na een factory reset bij ‘Vind mijn telefoon’-applicaties geen baat meer hieruit kan halen. Ook dit soort applicaties zullen na een factory reset verwijderd worden, en dus onbruikbaar. Het is te hopen dat HTC op termijn de mogelijkheid gaat bieden, dat gebruikers deze manier van ‘beveiliging’ uit kunnen schakelen.

De HTC One M8 zal 04 april in de Nederlandse winkels komen te liggen.

Lees ook

Reageer op dit artikel