Review: Huawei Ascend G6

De Huawei Ascend G6 is als midrange toestel op de markt gezet. Volgens Huawei is de Ascend G6 volledig gericht op het delen van het moment. Van selfies tot bruidsfoto’s met de Ascend G6 deel je alles razend snel met vrienden en familie. Wij nemen de Huawei Ascend G6 uitgebreid onder de loep in deze uitgebreide review.

De Ascend G6 is ook het kleinere en goedkopere broertje van de Huawei Ascend P6. De Ascend P6 kent inmiddels al een opvolger: de Huawei Ascend P7 die wij aan een uitgebreide test hebben onderworpen. Terug naar de Huawei Ascend G6, want die is er in twee varianten één met 4G ondersteuning en één zonder 4G ondersteuning. Wij reviewen de Huawei Ascend G6 met 4G ondersteuning.

Verkooppakket van de Ascend G6

De doos verraadt weinig aan de inhoud en vind ik persoonlijk wat kaal, ook lijkt deze op de doos van de Ascend P7. Wat dat betreft kan Huawei al meteen twee kanten op, of er wordt bespaard op een goed uitziende verpakking of we hebben een merk in handen wat over haar productenlijn een uniforme uitstraling wenst te geven.

In het verkooppakket van de Huawei Ascend G6 vinden we naast het toestel ook een setje headphones en een USB kabel met adapter.

Design

Bij het uit de doos halen van de Huawei Ascend G6 is mijn eerste indruk: “Hij lijkt op een iPhone”. Maar als je verder kijkt zien we dat de bovenkant netjes is afgerond en dat de hoeken aan de onderkant net iets scherper zijn af gewerkt.

huawei g6 zijkant

Aan de bovenkant van het toestel vinden we de USB aansluiting, dit kun je als nadeel maar zeker ook als voordeel zien. Aan de zijkant van het toestel vinden we de aansluiting voor de headphones terug. Deze plek lijkt me meer een nadeel omdat de aansluitingen van koptelefoons meestal rechtopstaand zijn. Je zult dus een headphone moeten vinden met een hoekaansluiting wil je in je broekzak enig comfort hebben. De bijgeleverde headphone beschikt ook over een hoekige aansluiting wat een stuk prettiger aanvoelt.

Onder de motorkap van de Ascend G6, of beter gezegd achter het batterijklepje vinden we de SIM-kaart slot en ook een slot voor het plaatsen van een microSD kaart. De batterij van de Huawei Ascend G6 is niet verwisselbaar.back-huawei-g6

Aan de voorkant vinden we naast het 4,5 inch display ook de drie bekende touch-sensitive toetsen voor het menu, home en het terugkeren uit een applicatie. Verder is er een 5 megapixel front-camera geplaatst en naast deze camera zien we de telefoonspeaker. Deze telefoonspeaker zit niet verzonken in het toestel zodat er een bijna glad oppervlak is gecreëerd. De randen steken echter wel iets uit maar is niet storend.

front-huawei

Communicatie: bellen, internetten en netwerken

Het telefoneren is het eerste punt waar wij naar kijken bij een smartphone, want naast alle leuke apps die er beschikbaar zijn voor Android moet er ook gebeld worden. Tijdens onze bel test merken we geen vreemde zaken als ruis en kunnen we elkaar prima verstaan.

bel-huawei-g6

Het versturen van SMSjes en MMSjes werkt prima in de standaard berichten applicatie. We krijgen ook netjes een notificatie en het notificatie ledje licht op als er een bericht wordt ontvangen. Wel is de notificatie led wat aan de kleine kant. Het standaard Huawei toetsenbord lijkt op sommige momenten wat aan de langzame kant, zeker als je even snel een berichtje probeert te schrijven. Die vertraging merken we niet met het standaard Google toetsenbord, welke via instellingen eenvoudig is in te schakelen. Wel is het Huawei toetsenbord net iets groter waardoor je minder snel naburige letters zal raken.sms-huawei-g6

De Huawei Ascend G6 die wij in handen hebben beschikt naast 2G- en 3G- over 4G-ondersteuning. Bij mobiel browsen werkt dit erg prettig omdat pagina’s en gegevens sneller worden gedownload. Voor een toestel in het mid-range segment zijn de 4G prestaties prima in orde en weten wij een gemiddelde downloadsnelheid te behalen van 33 mbit/seconde.

Met de Huawei Ascend G6 kunnen we ook gebruik maken van NFC en Bluetooth om gegevens over te dragen. Ook dit werkt naar behoren, de Ascend G6 leest moeiteloos NFC-tags uit die wij bij een reclamezuil tegen kwamen. Natuurlijk kunnen we ook moeiteloos de weg vinden met de ingebouwde GPS-chip.

Multimedia: muziek en film

De Huawei Ascend G6 beschikt over een prima speaker waar op vol volume nog een prima geluid uitkomt. De speaker aan de achterkant bevat welliswaar weinig bastonen en iets te veel hoog maar het geluid klinkt niet snel overstuurd. Persoonlijk vind ik de geluidsweergave iets beter klinken dan van de LG G2. Met de bijgeleverde headphones klinkt het geluid al een stuk beter, welliswaar nog te veel hoge tonen maar zeker een betere bas weergave.

media-g6

Op het 4,5 inch display wat een resolutie van 960 bij 540 pixels is zul je weinig profijt hebben aan Full HD materiaal maar desondanks kun je de Ascend G6 prima gebruiken voor het bekijken van een YouTube video of een film uit Google Play Movies.

youtube-huawei-g6

Verder heeft de Huawei Ascend G6 een FM Radio aanboord waarmee je ook zonder internet gewoon naar de radio kunt luisteren. De FM Radio ondersteund jammer genoeg geen RDS signaal dus kan het even raden zijn naar welk radiostation je aan het luisteren bent. Wel kun je in je preset lijst namen toevoegen aan gevonden frequenties.

Camera: foto’s en video’s

De camera van de Huawei Ascend G6 bevindt zich aan de achterkant in de linker bovenhoek, op de plek waar ik normaal mijn camera vast houd. Het is dus meteen even wennen aan het feit dat de camera niet in het midden zit zoals bij veel toestellen maar linksboven. De Huawei Ascend G6 produceert prima 8 megapixel foto’s op het eerste gezicht maar als we verder kijken zien we toch aardig wat ruis in de foto’s. De 5 megapixel camera aan de voorkant presteert eigenlijk hetzelfde als de camera aan de achterkant en produceert een aardige selfie.cam-huawei

Qua instellingen komen we niets te kort, zo kun je geotagging aanzetten, foto’s nemen op stemcommando wat prima werkt en automatisch een foto maken bij het zien van een glimlach. Daarnaast vinden we een aantal foto standen terug zoals: HDR, Panorma, normaal en slim. Met slim probeert de Ascend G6 een zo mooi mogelijk plaatje te maken.

Oordeel zelf over de foto’s gemaakt met de camera van de Huawei Ascend G6. We hebben deze voor je gebundeld en op Flickr geplaatst!
IMG_20141025_174718

Videos kunnen worden gemaakt met een Full HD 1080p resolutie. Tijdens het filmen merken we dat als we veel bewegen de camera veel vaker scherp moet stellen terwijl de afstand tussen gefilmde objecten hetzelfde blijft. Film je een punt zonder al te veel bewegen dan is het veelvuldig focussen ook niet aan de orde. Qua instellingen kunnen we niet heel veel instellen behalve dan objecttracering waarmee je je focuspunt op een gekozen voorwerp houdt en geotagging. We hebben een video sample gemaakt met de Huawei Ascend G6 welke je hieronder kunt bekijken.

Overige mogelijkheden

De Huawei Ascend G6 komt met een door Huawei ontwikkelde gebruikersinterface; Emotion UI. Standaard elementen zoals het Android menu waarin je apps te vinden zijn vind je door naar rechts te scrollen. Dit werkt op de zelfde manier als een iPhone, als je al eerder met Android gewerkt hebt kan dit even wennen zijn.

Ook levert Huawei een applicatie voor Telefoonbeheer mee waarmee je nuttige tweaks kunt doen zoals geheugen en opslag opschonen. Maar ook energiebesparende instellingen kunt in- en uitschakelen. Maar ook bepaalde applicaties uitsluiten van het gebruik van mobiele data. Telefoonbeheer is in mijn ogen een zeer nuttige applicatie.

telefoonbeheer1-huawei-g6telefoonbeheer2-huawei-g6
Verder vinden we de standaard Google Applicaties, zoals Play Store, Play Music en Google+. Ook vinden we een zaklamp, rekenmachine, bestandsbeheer en notitie applicatie terug op de Huawei Ascend G6.gapps-huaweig6

Accu en snelheid

De Huawei Ascend G6 heeft een 2000 mAh batterij aan boord waarmee wij toch prima de hele dag door mee komen. Sterker nog, we weten een screen-on time van precies 5 uur te behalen na anderhalve dag normaal gebruik. Bij intensief gebruik gaat de batterij uiteraard minder lang mee, al weten we er toch nog 3,5 uur mee te spelen.

over-huawei-g6

Uitgerust met een 1.2 GHz Quad-core processor reageert de Huawei Ascend G6 snel op invoer maar moeten we bij sommige games zoals Hay Day even wachten voor dat we daadwerkelijk aan de slag kunnen. De navigatie op het homescreen en door de menu’s voelt wel snel aan en in tegenstelling tot de games merken we hier weinig vertraging.
Het ingebouwde geheugen van 8GB is misschien wat weinig maar je kunt zoals eerder genoemd ook een microSD kaartje in dit toestel steken. Hiermee kun je de opslagruimte van je toestel aanzienlijk vergroten. Jammer genoeg wordt er standaard geen microSD kaartje meegeleverd.

Conclusie Huawei Ascend G6

Voor een mid-range toestel levert de Huawei Ascend G6 prima prestaties en richt zich met een eenvoudige user interface op nieuwe Android gebruikers. Voor zijn prijsklasse levert de Huawei Ascend G6 een goede accuduur en connectiviteits mogelijkheden. De camera aan de achterkant schiet prima foto’s maar overtuigt niet. De frontcamera is met zijn 5 megapixels uitstekend geschikt voor het maken van een mooie selfie. De aansluiting voor de headset bevindt zich op een wat vreemde plaats. Met het standaard Huawei toetsenbord hadden we wat problemen met het niet of onjuist registreren van de invoer. Iets wat we met het Google Android toetsenbord niet ervaarden. Ondersteuning van 4G is een interessant pluspunt van de Ascend G6.

De Huawei Ascend G6 laat zien dat betaalbaar ook best prestaties kan leveren al kost dat wel een aantal punten op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Als je 4G belangrijk vindt, let hier dan op bij het aanschaffen van dit toestel want de Huawei Ascend G6 is beschikbaar in twee varianten. Met 4G kost de Huawei Ascend G6 rond de 195 euro bij onder andere Bol.com, vind je 4G minder belangrijk dan kost de Huawei Ascend G6 je ongeveer 170 euro bij Bol.com.

Vormgeving en scherm

Afmetingen (L x B x H) 130 x 65 x 7.5 mm
Gewicht 115 gram
Beschikbare kleuren Zwart, wit
Schermgrootte 4.5 inch / 960 x 540 px
Scherm-technologie IPS LCD

Netwerk en opslag

Netwerken 2G, 3G, 4G, WiFi b/g/n
SIM Micro-SIM
Intern geheugen 8 GB / 1 GB RAM
Uitbreidbaar geheugen Ja / max. 32GB
Overige connectiviteit Bluetooth 4.0, DLNA, NFC

Camera

Camera achterkant 8 megapixel
Camera voorkant (frontcamera) 5 megapixel
Videocamera 1080p HD / 30fps
Flitser LED

Android, processor en accu

Android-versie Android 4.3
Skin Huawei Emotion UI 2.0.1
Processor Qualcomm MSM8926
Snelheid processor Quad-core / 1.2 GHz
Accu 2000 mAh
Huawei Ascend G6
 • 7.5/10
  Design - 7.5/10
 • 7/10
  Gebruiksgemak - 7/10
 • 6.8/10
  Camera - 6.8/10
 • 7/10
  Snelheid - 7/10
 • 8/10
  Uithoudingsvermogen - 8/10
 • 8/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 8/10
7.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Ondersteuning voor 4G
 • Geluidskwaliteit
 • Eenvoudige UI voor Android-beginners
 • Accuduur
 • Handige meegeleverde applicaties zoals Telefoonbeheer

Minpunten

 • Standaard toetsenbord werkt niet lekker
 • Aansluitingen op vreemde plaats
 • 8GB interne opslagruimte wat weinig

Lees ook

Reageer op dit artikel