Citymaps: een uitgebreide, sociale reis-app

Hoewel de zomervakantie nog even op zich laat wachten, kan je je wel prima voorbereiden met een aantal apps. We kwamen vandaag de app Citymaps tegen. De app Citymaps is een persoonlijke maar tegelijkertijd een sociale reis-app. De app combineert het beste van TripAdvisor en Foursquare, in Material Design.

Citymaps

Voordat je op vakantie gaat wil je graag weten wat er allemaal te doen is. De applicatie Citymaps is dan een interessante applicatie waarmee je zowel je huidige omgeving als de omgeving van je vakantieadres kunt ontdekken. Met Citymaps verandert je telefoon in een persoonlijke maar toch sociale reisgids. Wat er allemaal mogelijk is met de app Citymaps bespreken we hier graag met je.

Citymaps Android

Material Design

Bij het starten van de app krijg je een kaart te zien met een reeks icoontjes. Deze icoontjes geven aan wat er te doen is in je omgeving. De locaties komen uit de database van Foursquare. De vormgeving is geheel in Material Design en stiekem maakt dat de applicatie nog fijner. Wanneer een locatie aangetikt wordt krijg je een kaartweergave met een aantal opties. Je kan de desbetreffende plek direct bellen, er naar toe navigeren of deze plek toevoegen als favoriet. Tot slot biedt Citymaps de mogelijkheid om de locatie toe te voegen aan een collectie. Je kan de plaats direct delen via de bekende netwerken of de fotogalerij bekijken.

Citymaps Android

Wanneer de informatie nogmaals aangetikt wordt krijg je verdere informatie te zien. Je ziet het adres, de openingstijden, de website, het telefoonnummer en recensies die afkomstig zijn van Foursquare. Het toevoegen van een plaats aan je collectie is het belangrijkste doel van Citymaps. Je kan een collectie delen met vrienden of voor jezelf houden. Overigens kan je ook een nieuwe collectie aanmaken en vrienden hierbij ook uitnodigen om locaties toe te voegen. Handig, als je met je familie op vakantie gaat en je ook wilt weten waar de rest graag heen wilt.

Explore

In Citymaps is er de functie ‘Explore’, waar je collecties van anderen kunt ontdekken. Je kan er voor kiezen om deze collectie te volgen, zodat je op de hoogte gehouden wordt als er nieuwe locaties worden toegevoegd. Wanneer er op de zoekbalk gedrukt wordt krijg je nog meer mogelijkheden. Je kan er evenementen bekijken die in de buurt plaatsvinden, je eigen favorieten weergeven en de favorieten van je vrienden bekijken.

Citymaps Android

Daarbij zijn er ook deals beschikbaar in de applicatie. In Nederland hebben we helaas nog geen deals kunnen vinden, alleen buiten Europa komen we op de kaart de deals tegen. De deals zijn gekoppeld aan de database van Groupon. De evenementen zijn gekoppeld aan de database van Songkick.

Citymaps Android

Foursquare

Een handige functie aan Citymaps is de mogelijkheid om je Foursquare account te koppelen aan de app. Hiermee wordt het ook mogelijk om je eerder gemaakte collecties in Foursquare te importeren in de Citymaps-app. Je kan deze collecties direct aanvullen met de plaatsen die je in Citymaps tegenkomt. Ook beoordelingen en foto’s worden geïmporteerd naar de Citymaps app.

Citymaps Android

Het is in Citymaps ook mogelijk je Facebook en Google+ account te koppelen. Dit wilde hier maar niet lukken helaas. Toch zit de applicatie vol potentie. De applicatie is een mix van Foursquare, Google Maps en TripAdvisor. Mocht je reis-apps waarderen, dan zal Citymaps zeker het installeren waard zijn.

Citymaps voor Android

Je kan Citymaps via onderstaande button gratis downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook:

Citymaps: Offline Reiskaart
Citymaps: Offline Reiskaart
Ontwikkelaar: Citymaps
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel