Nine: uitgebreide mail-app voor Android van goede kwaliteit

Als je in de Google Play Store op zoek gaat naar een mail-app dan loop je tegen een lange lijst aan van apps waarvan de kwaliteit die ze leveren behoorlijk verschilt. Na een lange tijd veel verschillende apps uitgeprobeerd te hebben heb ik nu een app gevonden die alles doet wat ik wil en meer; Nine.

Nine Mail

De jaren dat Google een standaard mailapplicatie naast Gmail meelevert is met Android Lollipop ten einde gekomen. Jammer eigenlijk, want naar mijn mening was de applicatie die Google met Android KitKat bundelde meer dan prima. De app had met een verfrist design zo een overstap kunnen maken naar de huidige Android versies.

Nine mail

Exchange

Door deze ontwikkeling van Google begon mijn zoektocht naar een degelijke email applicatie. Deze heb ik gevonden in de vorm van Nine, gemaakt door de ontwikkelaars bij 9Folders. De mail app ondersteund alle Office 365 account en de accounts die Exchange ActiveSync ondersteunen. Weet jij niet of je e-mail dit ondersteunt, de app is voor 14 dagen gratis uit te proberen.

Nine mail

Mogelijkheden

Nine biedt enorm veel opties waardoor je hem helemaal naar wens kan instellen. Zo kan je bijvoorbeeld de kleuren van de app wijzigen waardoor je de mooiste kleuren combinaties kan maken. Het nadeel van zoveel instellingen is dat je regelmatig verdwaald raakt en niet meer weet waar de instelling staat, en je bent met het instellen van de app gemiddeld toch wel een kwartier bezig. Gelukkig kan je een bestand exporteren waar alle instellingen in staan opgeslagen, waardoor je het proces niet nogmaals hoeft te doorlopen bijvoorbeeld bij een nieuw toestel.

Omdat de app Exchange ActiveSync ondersteunt zullen alle mails direct binnenkomen, en niet zoals je bij veel andere apps ziet dat er vaak gebruik wordt gemaakt van een vast synchroniseer-patroon. Ook kan je je eigen Hotmail, Gmail of andere e-mailadres toevoegen aan Nine.

Downloaden

De app is te downloaden voor alle telefoons met Android 4.0 en hoger. De eerste 14 dagen kan je de apps gratis uitproberen, daarna kost de app eenmalig €10 aan Google Play Store tegoed.

Nine - Email & Calendar
Nine - Email & Calendar
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel