NSTrein QuickConnect: snel gebruik maken van WiFi in de trein (review)

Vele NS-treinen in Nederland bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van WiFi-internet. Toch is het niet een kwestie van een keer klikken en gelijk verbinding hebben. Met de app NSTrein QuickConnect wordt dit proces een stuk makkelijker gemaakt. Ideaal voor de treinreiziger die graag gebruik maakt van de draadloze verbinding in de trein.

Veel treinen van de NS (Nederlandse Spoorwegen) hebben aan boord (gratis) WiFi. Om hier gebruik van te maken moet er eerst een browsersessie opgestart worden waarna je de landingspagina van de verbinding te zien krijgt. Als je vervolgens akkoord bent gegaan kan je gebruik maken van de WiFi-verbinding in de trein. Niet veel moeite uiteraard, maar elke stap die je kan besparen is natuurlijk mooi meegenomen.

NSTrein QuickConnect

Met de applicatie NSTrein QuickConnect wordt het proces voor het verbinden met het draadloze netwerk van de trein een stukje makkelijker gemaakt. Met deze applicatie wordt er automatisch verbinding gemaakt met het WiFi-netwerk in de trein. Wanneer de applicatie draait, heb je geen omkijken meer naar de landingspagina en ben je automatisch verbonden.

De applicatie kent geen moeilijke instellingen. De enige instellingen die er te vinden zijn in de applicatie zijn verbinding verbreken en herstarten. NSTrein QuickConnect bevat geen (irritante) reclame-banners of andere storende elementen. Met een grootte van 342 KB heb je een app op je smartphone welke de stappen voor het verbinden met het WiFi-netwerk in de trein, uit handen nemen. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen.

NSTrein QuickConnect
 • 7.1/10
  Vormgeving - 7.1/10
 • 7/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7/10
 • 7/10
  Mogelijkheden - 7/10
 • 8/10
  Snelheid - 8/10
 • 9/10
  Privacy - 9/10
7.6/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Handig

Minpunten

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel