Stevie for Chromecast: sociale alleskunner voor de Chromecast (review)

Stevie is een aanrader voor bezitters van de Google Chromecast. Met de app Stevie worden updates van Twitter en Facebook gebundeld op je televisie, met YouTube-video’s. Alles over Stevie for Chromecast lees je in de uitgebreide review.

Stevie is al een tijdje te vinden in de Google Play Store, maar is niet onder een groot publiek populair, althans; niet in Nederland. Afgelopen week is er een update uitgebracht voor Stevie; met Chromecast ondersteuning. In deze review nemen we de uitgebreide applicatie onder handen.

Stevie for Chromecast

Stevie for Chromecast verandert je televisie in een sociale alleskunner. In de applicatie kan je inloggen met je Facebook en/of Twitter-account. De updates van je vrienden en volgers worden in twee balken weergegeven. Wanneer de tekst niet de breedte past, wordt de tekst geanimeerd, zodat je de hele tekst kan lezen.

Aan de rechterkant van het scherm worden Twitter-updates getoond waarbij een foto is toegevoegd. De foto wordt dan bij de update weergegeven. Maar het meest prominent in beeld is toch wel de YouTube-player. Video’s die via de sociale netwerken door anderen zijn gepost worden weergegeven.

Stevie for Chromecast

Naast updates uit sociale netwerken kan ook gezocht worden op trefwoord of hashtag. Stevie for Chromecast zoekt dan bijpassende updates met dat trefwoord en YouTube-video’s waarin het onderwerp voorkomt. Bij het zoeken op een naam van artiest wordt echter lang niet alles gevonden. Na een handjevol resultaten begint het de speler weer bij het eerste nummer.

Stevie for Chromecast

Wat we ook moeten missen aan Stevie for Chromecast is een overzicht met beschikbare video’s. Wanneer een video wordt afgespeeld kunnen we alleen met de skip-toets een video overslaan. Hetzelfde is met de (foto-)updates die van Twitter gehaald worden. Dit zijn er ook een handjevol waardoor we na een tijdje dezelfde updates weer voorbij zien komen.

Verder kunnen er andere kanalen bekeken worden. Voorbeelden hiervan zijn kanalen met updates en video’s rondom de FIFA World Cup of Google I/O. De vormgeving van de applicatie verdient niet de schoonheidsprijs en reageert soms aan de late kant. Verder bevinden zich kleine bugs in de applicatie waardoor de updates van de sociale netwerken wegvallen of de video full-screen blijft afspelen.

Stevie for Chromecast

Andere kanalen die bekeken kunnen worden lijken vooral op België te zijn gericht. Ook bij het bekijken van het World Cup kanaal zien we vooral Belgische content en worden Belgische artiesten voorgesteld. In de instellingen van de applicatie is nergens een mogelijkheid te vinden tot het wijzigen hiervan.

Ondanks de verbeterpunten en kleine bugs is Stevie for Chromecast een leuke applicatie om uit te proberen. De applicatie heeft geen overbodige toegang nodig tot persoonlijke data of dergelijke. De applicatie is Engelstalig en 6,9 MB groot. Stevie for Chromecast werkt op toestellen met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en hoger.

Stevie for Chromecast
 • 6.6/10
  Vormgeving - 6.6/10
 • 6.7/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 6.7/10
 • 6.7/10
  Mogelijkheden - 6.7/10
 • 6.6/10
  Snelheid - 6.6/10
 • 9/10
  Privacy - 9.0/10
7.1/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Beeldkwaliteit
 • Twitter en Facebook updates
 • Advertentie-vrij

Minpunten

 • Aantal resultaten van video’s en updates
 • Het overslaan van YouTube-video
 • Werkt soms wat omslachtig
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel