Microsoft brengt Chromecast-concurrent Wireless Display Adapter naar Nederland

Microsoft zal de Wireless Display Adapter uitbrengen in Nederland. Dit maakte Microsoft vandaag bekend. De Microsoft Wireless Display Adapter wordt gezien als een concurrent voor de Google Chromecast en werkt ook samen met Android.

In diverse landen zoals de VS en Canada wordt de Microsoft Wireless Display Adapter al langer verkocht, en nu komt de HDMI-stick ook naar Nederland. Met de Wireless Display Adapter wil Microsoft de strijd aan gaan met de Google Chromecast. De verkoop van de mediastick begint al per direct.

microsoft wireless display adapter

Net als bij de Google Chromecast haalt het apparaat de energie uit een usb-poort. De stick zelf steek je in de HDMI-aansluiting van de televisie. De Microsoft Wireless Display Adapter werkt met apparaten welke draaien op Windows 8.1, Windows Phone 8.1 en Android 4.2.1 en hoger. Daarbij is het van belang dat de tablet, smartphone of laptop Miracast-ondersteuning heeft.

Met een prijs van 69,99 euro kost de Wireless Display Adapter van Microsoft het dubbele dan de 35 euro die je moet betalen voor de Chromecast. De Microsoft Wireless Display Adapter is onder andere te koop bij Bol.com.

via Tweakers

Lees ook

Reageer op dit artikel