Microsoft lanceert Bluetooth-toetsenbord voor Android

Microsoft heeft voor Android (en iOS) een bluetooth-toetsenbord uitgebracht. Het toetsenbord werkt niet alleen met Android, maar ook met Apple iOS devices en Windows tablets. Het is niet gebruikelijk voor een merk als Microsoft om andere besturingssystemen te ondersteunen.

Het bluetooth-toetsenbord van Microsoft gaat verder dan we gewend zijn van Microsoft. Op het toetsenbord is de bekende ‘cmd’ toets van Mac te vinden en is zelfs de Windows-toets niet te vinden op het keyboard. Microsoft gaat met het Universal Mobile Keyboard de strijd aan met Logitech. Logitech bracht twee weken geleden het K480 toetsenbord uit met de mogelijkheid om meerdere devices tegelijkertijd aan het keyboard te koppelen.

Microsoft keyboard

Microsoft heeft het toetsenbord voorzien van een ingebouwde accu die in 10 minuten laden genoeg capaciteit biedt om een hele dag het keyboard te gebruiken. Ook is het toetsenbord voorzien van een kap om je tablet mee te beschermen.

Het toetsenbord komt beschikbaar in de kleuren zwart en wit en zal volgende maand in de winkels liggen. Microsoft heeft het Universal Mobile Keyboard een prijskaartje gegeven van ongeveer 60 a 70 euro.

Lees ook

Reageer op dit artikel