Microsoft Translator: volwaardige vertaal-app met Android Wear-ondersteuning (+ APK)

Google Translate krijgt concurrentie van Microsoft. Microsoft lanceerde de afgelopen tijd al meerdere apps voor Android en nu heeft het bedrijf Microsoft Translator uitgebracht. De app is een nieuwe vertaal-app die tevens uitgebreide ondersteuning heeft voor Android Wear en het ook goed doet met de Nederlandse taal.

Microsoft Translator

Microsoft brengt de laatste tijd steeds vaker applicaties uit voor Android. Apps als Outlook, OneDrive, Office, Next Lock Screen, Arrow Launcher en Cortana zijn slechts enkele voorbeelden van applicaties die uitgebracht zijn door Microsoft. Vandaag kunnen we Microsoft Translator op de lijst erbij zetten. Microsoft Translator is een vertaal-app, inclusief ondersteuning voor de Nederlandse taal en Android Wear-support.

Android Wear

De Android Wear ondersteuning voor de vertaal-app is uniek, want Google Translate heeft dit zelf nog niet toegevoegd aan de app. Via je smartwatch kan je opgeslagen vertalingen vinden, recent gedane vertalingen terugzoeken en natuurlijk direct live vertalen. Je kan vanuit meerdere talen naar een andere taal vertalen via spraakbesturing, waarna de vertaling via je telefoon te horen is over de speaker.

Microsoft Translator

Vertaal-app

De app zelf is duidelijk vormgegeven en kan zowel via spraak- als via het toetsenbord bediend worden. Ook in de app van Microsoft Translator vind je de recent uitgevoerde vertalingen en de opgeslagen vertalingen. Tijdens het invoeren of praten vertaalt de app realtime naar een andere taal. Op deze manier hoef je niet te wachten totdat je klaar bent met spreken of typen.

Zoals gezegd biedt de applicatie uitgebreide ondersteuning voor de Nederlandse taal, waardoor ook hier de applicatie een erg nuttig alternatief kan zijn voor Google Translate. Momenteel is de applicatie wel in de Play Store te vinden, maar officieel niet beschikbaar voor ons land. Wel kan je de Microsoft Translator APK downloaden, waardoor je de app al kunt gebruiken.

Update 07-08-2015: Microsoft heeft de applicatie nu ook uitgebracht in de Nederlandse Google Play Store. Downloaden kan via onderstaande button.

Bekijk ook:

Microsoft Vertaler
Microsoft Vertaler
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel