Microsoft werkt aan Arrow Launcher voor Android (+ APK)

Microsoft werkt achter de schermen aan een nieuwe launcher voor Android. We stellen je voor aan Arrow Launcher en vertellen je hoe je de app krijgt.

Arrow Launcher

Arrow Launcher is een nieuw project van de ontwikkelafdeling van Microsoft. Android wordt door Microsoft gebruikt als test platform voor projecten en dat werpt ook nu zijn vruchten af. Met Arrow Launcher zet de softwaregigant toch een aardige launcher neer die uiterst functioneel is.

In Arrow Launcher zijn drie tabbladen te vinden, op het eerste tabblad staat een overzicht met recente telefoongesprekken en e-mail conversaties. Ook zijn op dit tabblad contactpersonen te vinden met wie je veel contact hebt.microsoft-arrow-launcher-2Het middelste tabblad bestaat uit recent gebruikte applicaties en een overzicht van meest gebruikte apps. Op het laatste tabblad kunnen notities en herinneringen gemaakt worden.

Het onderste gedeelte van de launcher kun je omhoog trekken, waardoor een nieuw menu verschijnt met eveneens recente contacten en handige apps. Ook kun je de wallpaper en de instellingen wijzigen.

Wanneer het overzicht met alle applicaties geopend wordt zal je zien dat deze op alfabet gesorteerd zijn en kun je via de zoekbalk snel naar een applicatie zoeken. Wat ons opvalt aan de launcher is dat de animaties erg vloeiend zijn.Arrow Launcher app drawer

Arrow Launcher testen

Omdat Arrow Launcher nog niet in de Play Store te vinden is kun je op meerdere manieren de applicatie testen. De eerste mogelijkheid is om je bij de Google+ Community van Arrow Launcher aan te melden. Wanneer je bent geaccepteerd kun je de launcher gaan testen en gebruiken.

Een tweede optie is om het APK-bestand van Arrow Launcher te downloaden en te gebruiken op je device, daarmee kun je Arrow Launcher ook gebruiken. Echter is dit geheel op eigen risico!

Via: Microsoft-News

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel